S-a dat startul la dezinfecţie

S-a dat startul la dezinfecţie
Dezinfectia tuturor mijloacelor de transport care intra în tara prin vamile din judetul Bihor a început luni la amiaza. Cardina Grup, firma care se ocupa de dezinfectare, foloseste un produs englezesc cu eficienta dovedita avupra virusului gripei aviare.

Acest produs a fost avizat de Ministerul Sanatatii, Institutul de Sanatate Publica si Ministerul Agriculturii.

„Azi dupa amiaza am primit toate avizele, astfel ca în prezent se lucreaza în Bors cu patru atomizoare, pe doua benzi autoturismele si pe o banda TIR- urile. Pâna mâine vom începe lucrarile si în punctele de trecere a frontierei de la Valea lui Mihai, Salonta si Sacueni”, a precizat Mircea Orzescu, directorul firmei.

Oameni cu echipament special pulverizeaza solutia cu ajutorul unor atomizoare pe toata suprafata mijloacelor de transport. Tarifele practicate sunt reglamentate la nivel de tara. Astfel, dezinfectia unui autoturism costa 15 lei (150.000 de lei vechi), a unui microbuz sau autocar 38 lei, în timp ce a unui TIR costa 50 lei.

Posibila abrogare

Senatorul bihorean Pete Istvan, membru al Comisiei pentru Agricultura în Senat, l-a interpelat ieri pe ministrul Gheorghe Flutur sustinând ca dezinfectia la granita cu Uniunea Europeana nu îsi are rostul în acest moment. În urma interpelarii, senatorul UDMR spera ca masura sa fie suspendata în trei-patru zile în cazul masinilor care pleaca spre Ungaria.

Simona Drimbau