S-a dat startul la Mash 2009

70 de tineri au plecat miercuri la MASH
70 de tineri au plecat miercuri la MASH
70 de persoane, studenţi la Medicină, la alte facultăţi sau cu diverse profesii şi din diverse colţuri ale ţării s-au îmbarcat miercuri dimineaţă în două autobuze OTL pentru a pleca la Glăvoi (Padiş), unde se va desfăşura până în 12 august 2009 a XIV-a ediţie a MASH (Medical Adventure School in Holiday).

Cursanţii au luat cunoştinţă despre regulamentul de tabără pe care vor trebui să îl respecte: organizarea permanenţei la Cortul Crucii Roşii, plecarea din tabără doar cu anunţarea a cel puţin un organizator şi nu înainte de a se asigura că are date de contact în caz de incident, anunţarea oricărei probleme medicale, menţinerea igienei personale, respectarea programului zilnic afişat de către organizatori, respectarea pe trasee a deontologiei montane şi a recomandărilor de la organizatori, colectarea şi păstrarea deşeurilor menajere în perimetrul taberei, în spaţii amenajate special etc.

Provocare

Vremea de ieri nu a speriat pe niciunul dintre participanţi, care au luat schimbarea condiţiilor meteo ca pe o provocare. „Nu există vreme rea ci doar turist nepregătit”, a spus dr. Mihai Botea, organizator principal şi reprezentant al Asociaţiei SARTISS.

Cursanţii au plecat cu autobuzele OTL, puse la dispoziţie de către viceprimarul Gheorghe Carp, prin intermediul decanului de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, dr. Gheorghe Bumbu. De altfel, toată logistica de la MASH nu aparţine organizatorilor ci instituţiilor partenere. În viitor, organizatorii speră ca tabăra de instruire în situaţii de dezastre să găsească resurse financiare probabil de la sponsori, pentru cele trebuincioase, începând de la maşini până la corturi de armată şi până la bucătărie de campanie.

De reţinut că în afara cursanţilor, la MASH participă încă aproximativ 30 de persoane: lectori, organizatori şi 10 invitaţi speciali (pompieri şi medici) din Ungaria. În premieră pentru MASH, sâmbătă, un elicopter medical de la Târgu-Mureş va ateriza cu piloţi şi medici SMURD la Glăvoi, pentru a susţine un curs de urgenţă cu implicarea transportului aerian medicalizat.

Otilia Şandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !