S-a dat startul proiectului Discover for Schools Summer

De Camelia Busu
1Comentariu
FOTO: Cătălin Hațegan
FOTO: Cătălin Hațegan - © Voluntari internaţionali în proiectul Discover
Proiectul de educație non-formală cu voluntari internaţionali se va derula până în 2 august.

Proiectul Discover for Schools Summer 2018 se află la a şasea ediţie. Complementar sistemului educaţional, Discover este un proiect de educație non-formală din ciclul de dezvoltare pentru tineri şi este dedicat elevilor din clasele I-VIII, copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

Deschiderea proiectului a avut loc sâmbătă, la Casa Tineretului. Evenimentul a debutat cu un moment de dans contemporan susţinut de eleva Iasmina Petrescu, de la Şcoala de Arte „Francisc Hubic”.

Vicepreşedinta AIESEC Oradea pe proiecte internaţionale, Andrada Opriş, a făcut o scurtă prezentare a organizaţiei, cea mai mare organizaţie condusă de tineri, prezentă în 126 de ţări de pe toate continentele, având la activ 70.000 de membri. AIESEC oferă tinerilor şansa de a-şi dezvolta abilităţile şi de a-şi modela personalităţile, pentru a deveni liderii de care lumea are nevoie.

5voluntari-2 FOTO: Cătălin Hațegan ©

Programul Discover for Schools Summer 2018 se va derula pe perioada verii, din 27 iunie până în 2 august, şi are ca şcoli partenere: Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Colegiul Naţional „Iosif Vulcan”, Şcoala Gimnazială „Dacia”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” şi Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”.

Florina Rusneac, din partea Holcim, partener al proiectului, a vorbit despre implicarea în societate şi susţinerea tinerilor în ziua de azi. După un moment de muzică şi dans susţinut de voluntarii locali din proiect, care sunt în programul AIESEC Local Ambasador, s-au prezentat internaționalii, care au urcat pe scenă şi au salutat fiecare în limba sa maternă. Cei 26 de studenţii internaționali voluntari din acest an au venit din China, Turcia, Brazilia, Germania, Egipt, Thailanda, Hong Kong, Kazakhstan şi Canada. Ei le vor oferi copiilor o perspectivă interculturală asupra lumii și îi vor ajuta să se dezvolte pe plan personal, îmbunătăţindu-şi abilitățile de limbă engleză în cadrul sesiunilor, comunicarea şi lucrul în echipă.

5_voluntari_18-k FOTO: Cătălin Hațegan ©

În cadrul subprogramului Local Volunteer, sunt înscrişi 20 de studenţi şi liceeni ca şi voluntari locali pe proiecte, care ajută la organizare şi au grijă de internaţionalii din proiectul Discover. De asemenea, în subprogramul Global Host, sunt voluntari din Bihor care oferă cazare studenţilor internaţionali. Unul dintre aceştia este Sorina Perţe, care este pentru a doua oară Global Host. În iarnă a găzduit o fată din Grecia, iar acum are grijă de două studente din Turcia.

Pentru elevii participanţi, dezvoltarea în plan personal prin experienţe practice îi va ajuta ulterior foarte mult, pentru a se putea integra mai uşor în societate. În plus, ocazia de a interacţiona cu studenţi din multe ţări ale lumii le va deschide o altă perspectivă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor