S-a deschis noul an universitar

S-a deschis noul an universitar
Universitatea din Oradea si-a redeschis vineri portile. Sute de studenti, cadre universitare, precum si edilii municipiului Oradea si ai Prefecturii Bihor au asistat la deschiderea festiva a anului universitar 2006 – 2007.

Startul festivitatii a fost dat de imnul studentesc Gaudeamus. Rectorul Teodor Traian Maghiar a luat primul cuvântul, salutându-si colegii si urându-le studentilor succes în noul an universitar. Prefectul Ilie Bolojan le-a urat si el studentilor multa bafta, reamintindu-si cu emotie de anul 1993, an în care a absolvit facultatea. „Sunt sigur ca mediul universitar din Oradea va deveni un pilon important atât în dezvoltarea orasului, cât si în dezvoltarea judetului. Avem nevoie de absolventi bine pregatiti, deoarece fara acestia nu vom avea performante în nici un domeniu de activitate”, a mai mentionat Ilie Bolojan. 25.000 de studenti

Anul universitar din Oradea începe cu aproximativ 8.000 de boboci, iar numarul total al studentilor se ridica la nu mai putin de 25.000. „Ma bucur ca dupa 15 ani de evolutie a Universitatii oradene lucrurile încep sa se aseze”, a apreciat Petru Filip, primarul Oradei, care de altfel s-a aratat bucuros de începerea anului universitar, deoarece „strazile orasului vor întineri din nou”, spune acesta.

Ioana Iuhas

 

Taguri: