S-a explicat în faţa Consiliului

2Comentarii
ORADEA - După parcurgerea tuturor punctelor de pe ordinea de zi de ieri, preşedintele Kiss Alexandru s-a simţit dator să le dea câteva explicaţii consilierilor judeţeni despre implicarea sa în cazul revendicării Castelului de la Cadea.

Kiss a avut un discurs similar celui pe care l-a rostit miercuri în faţa jurnaliştilor, spunând din start că, într-un control de la Bucureşti, efectuat anul trecut la Cadea, s-a ajuns la concluzia că dacă Centrul nu e reabilitat, va trebui închis, pentru că nu mai corespundea activităţii: „Noi, Consiliul Judeţean, nu am avut bani, dar doamna directoare de la Direcţie (Koncsek Zita – n.r.) şi autoritatea tutelară (ANPH – n.r.) au cerut bani Guvernului. Iar lucrul acesta s-a şi realizat”.
Kiss a vorbit apoi şi despre acuzele care i se aduc: „Acuzaţiile erau că am dat bani nu ştiu cui. În primul rând nu am dat, pentru că n-am avut! Este meritul doamnei directoare. Noi am fost doar poştaşul. (…) Consiliul a votat acest lucru la sfârşitul lui octombrie 2006 şi cred că vom vota asta de fiecare dată când Guvernul dă ceva pentru Bihor”. În privinţa adresei către avocatul lui Pongracz, pe care el însuşi a semnat-o, deşi susţine că nu era în temă cu ce semna, Kiss a afirmat: „Noi deţinem arhiva, numai de la noi pot cere informaţii. Aşa apar sute de întrebări la CJ, iar procedural trebuie să le semneze preşedintele. Nu ştiam, însă puteam să ştiu, trebuia să ştiu”, a reafirmat şeful CJ, care a ţinut să-i informeze pe consilierii judeţeni că „nu s-a întâmplat nimic ilegal, şi nici măcar ceva imoral”.
În final, Kiss s-a declarat gata să părăsească funcţia dacă aşa consideră consilierii judeţeni.

Kiss: „E nasol să…”
„Dumneavoastră l-aţi dat (mandatul – n.r.), dumneavoastră puteţi să-l luaţi. Atunci eu stau drept în faţa dvs., dacă aşa consideraţi”, a spus Kiss, care s-a confesat apoi consilierilor despre perioada grea prin care trece. „E nasol să citeşti în ziar, e nasol să vezi la TV, e nasol să vezi că familia nu se uită în ochii tăi”, a mărturisit boss-ul de la CJ. Situaţia a rămas însă în coadă de peşte, deoarece nici un consilier nu a făcut vreo propunere. Toţi au tăcut, după care Kiss le-a mulţumit de prezenţă şi le-a urat o zi bună…

Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor