S-a încheiat Campionatul Judeţean de tir cu arcul

De Teodor Biriş
Au tras cu arcul în Parcul Cetăţii
Au tras cu arcul în Parcul Cetăţii
De ziua oraşului Oradea, a avut loc ultima competiţie de tir cu arcul din Bihor, Cupa Cetăţii, desfăşurată în Parcul Cetăţii.

Cupa Cetăţi s-a aflat la cea de-a XI-a ediţie, fiind competiţia care încheie singurul campionat judeţean de tir cu arcul organizat în România.
Cu peste 60 de arcaşi bihoreni înscrişi, competiţia a avut parte şi de o superbă vreme de toamnă. Sportivii legitimaţi la cluburile şi asociaţiile de tir cu arcul prezente în judeţ s-au întrecut la toate categoriile (master, seniori, juniori, cadeţi şi copii) şi diviziile (olimpic, compound, barebow, tradiţional, bowhunter), pe ateliere de tragere amplasate la distanţe diferite.

La compound s-au remarcat Radu Moza, Sergiu Pallag, Ştefania Ivan (toţi legitimaţi la Redpoint Oradea) şi Daniel Vucetin (TM Archery) iar la barebow seniori, Marin Darna, Sebastian Boşca şi Nicolae Mitan. La barebow cadete, cu un punctaj excelent, Izabella Palfi (Phoenix Chişineu Criş) a stricat socotelile Redpoint, ocupând locul I, urmată de fetele de la Redpoint (Antonia Şandra, Ada Luncan şi Iulia Matei).

La divizia arc tradiţional replică istorică, Balog János (Nomad Archery) şi-a adjudecat medalia de aur la seniori, urmat îndeaproape de Dacian Romi Sav (Dacus Archery Tinca). La copii arc tradiţional, locurile fruntaşe au fost cucerite numai de sportivi de la cluburile Nomad şi Phoenix Săcueni. Rezultatele sportivilor de la CS Redpoint au fost posibile şi datorită Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Turism Felix, DJST Bihor, Inspectoratului Şcolar Bihor şi Liceului Sanitar.

Normad Archers, locul 1

Finala campionatului judeţean de tir cu arcul, organizată de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul, a premiat sportivii clasaţi pe primul loc la categoriile şi diviziile lor, de-a lungul celor cinci etape. În 2019, în clasamentul general pe cluburi, pe primul loc s-a situat Nomad Archers cu 391 de puncte, urmat de CS Redpoint Oradea cu 266 de puncte şi de White Lion cu 187 de puncte, locurile 4, 5 şi 6 fiind ocupate de Phoenix Săcueni, Haiducii Salonta şi Dacus Archery Tinca.

„În total, la campionatul judeţean de tir cu arcul au participat aproape 120 de arcaşi, în ceştere cu 25 la sută faţă de anul precedent şi cu aproape 100 la sută faţă de anii de început ai acestui sport, în judeţul Bihor”, susţin organizatorii de la AJTA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !