S-a încheiat proiectul de reabilitare de la Cadea

De Veronica Bursaşiu
Conferinţa de închidere a proiectului
Conferinţa de închidere a proiectului - © Foto: Tibor Tiponucz
Conferinţa de închidere a proiectului de reabilitare a Liceului Teoretic nr. 1 Cadea a făcut ca sala de conferinţe a şcolii să fie arhiplină.

Oamenii implicaţi în proiect, dar şi o serie de invitaţi au onorat cu prezenţa evenimentul. Conferinţa a fost deschisă de domnul Béres Csaba, primarul oraşului Săcueni. Edilul şi-a exprimat bucuria că a sosit acest moment. „Această conferinţă încheie un capitol lung!”, a spus primarul, care a reamintit că lucrările au început, pentru prima dată, în 2008, dar au fost abandonate din lipsa fondurilor. „Atunci mulţi au simţit că situaţia este fără speranţă, dar au căutat şi au găsit o nouă oportunitate de finanţare şi au încercat din nou”, a precizat primarul de Săcueni. Cu o muncă pregătitoare serioasă au obţinut această finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea Liceului din Cadea. În 31 decembrie 2014 s-a încheiat contractul de finanţare, în cadrul Programului Operaţional Regional. Lucrările au fost finanţate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest din Fondul European pentru Dezvoltare Regională a Uniunii Europene. Valoarea totală a proiectului a fost de 21.471.788,75 lei. Execuţia a demarat în ianuarie 2015 şi s-a reuşit începerea noului an şcolar în clădirile reînnoite ale şcolii.

cadea Foto: Tibor Tiponucz ©

La finalul discursului, edilul a mulţumit pentru ajutor domnului deputat Szabó Ödön, consilierilor locali din Săcueni, conducerii unităţii de învăţământ, companiei OTP Consulting, întreprinderii de proiectare Consard SRL din Cluj-Napoca şi, nu în ultimul rând, executantului, firmei Selina. Primarul a adresat mulţumiri speciale profesorilor şi elevilor pentru răbdare. La rândul său, directorul şcolii, domnul Karancsi Béla, a subliniat faptul că şcoala este întotdeauna o investiţie bună, este construită pentru viitor şi nu este permis să priveşti şcoala ca pe o întreprindere, din perspectiva profitului. „În secolul XXI trebuie asigurate condiţii adecvate pentru şcolari. Acest lucru s-a realizat acum la Cadea”, a precizat directorul.

cadea4 Foto: Tibor Tiponucz ©

Doamna Osztroveanu Ágota, directorul adjunct, şi-a exprimat bucuria şi mândria că s-au finalizat lucrările la această şcoală frumoasă şi modernă. Aceasta a mulţumit tuturor pentru munca prestată cu devotament.

Borsi Lóránt, preşedintele executiv al UDMR, a salutat publicul și i-a felicitat pe cei implicați pentru reuşita proiectului şi implementarea cu succes a acestuia. În cuvântul de încheiere, primarul Béres Csaba a subliniat faptul că şcoala va fi dotată cu echipamente noi şi moderne.

La finalul conferinţei de încheiere, cei prezenţi au vizitat şi admirat campusul modern recent renovat.

cadea5 Foto: Tibor Tiponucz ©



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !