S-a încheiat restaurarea fațadelor Palatului Stern

De Bihon.ro
17Comentarii
S-a încheiat restaurarea fațadelor Palatului Stern
Lucrările de restaurare a fațadelor Palatului Stern, în valoare de un milion de lei, fără TVA, s-au încheiat.

Restaurarea a durat 29 de luni şi a costat 1.068.825,32 lei, fără TVA. Finanţarea este suportată de Primăria Oradea în proporţie de 80%, bani pe care-i va recupera de la proprietari în decurs de 5 ani, după finalizarea clădirii. Fiind clădire monument istoric, 20% din suma necesară reabilitării a fost acordată de Primărie ca grant nerambursabil, astfel încât această cotă-parte nu va fi recuperată de Municipalitate.

Lucrările executate la acest imobil până în prezent sunt următoarele:

– înlocuirea învelitorii dinspre strada Republicii și strada Mihai Eminescu cu învelitoare din țiglă profilată și refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale;

– înlocuirea unor grinzi și elemente de șarpantă deteriorate pe zona șarpantei situată spre strada Republicii, respectiv strada Mihai Eminescu;

– reabilitarea fațadei de pe strada Mihai Eminescu (refacerea tencuielilor cu respectarea texturii originale, respectiv refacerea ornamentelor); aplicarea ultimului strat de tencuială și refacerea ornamentelor, inclusiv vopsitoriilor pe fațada de pe strada Republicii nr. 10 A.

– în proporție de 90% s-au refăcut ornamentele la nivelul ferestrelor și tencuielilor cu respectarea texturii originale pe strada Republicii nr. 10 și s-au realizat reparații și vopsitorii la tâmplăria existentă pe strada Republicii nr.10 A și pe strada Mihai Eminescu.

Au fost, de asemenea, recondiționate porțile de la intrare, str. Republicii nr. 10 și 10A, respectiv au fost efectuate reparații la soclu în proporție de 80% pe str. Republicii nr. 10 A. Recondiționarea tâmplăriei și a ornamentelor, lucrările de vopsitorie a fațadei au fost finalizate la data de 23.10.2017, tot atunci au fost demontate și schelele de pe fațada imobilului situat pe str. Republicii nr. 10.

Lucrările au fost executate de SC Constructorul Sălard SRL.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor