S-a încheiat școala și la Pușcărie!

De Otilia Șandor
1Comentariu
Elevii absolvenți au primit diplome și cărți.
Elevii absolvenți au primit diplome și cărți. - © FOTO: Penitenciarul Oradea
34 de deținuți elevi au primit diplome de absolvire a școlii, la pușcărie.


Marți, 11 iunie, s-a încheiat școala la Penitenciarul Oradea și a avut loc festivitatea, la care au fost invitați deținuții elevi și dascălii lor, dar și reprezentanții unității de detenție orădene: comisarul-șef de penitenciare Lucian Valer Țîrțiu (directorul Penitenciarului Oradea), comisarul de penitenciare Laura Opriș (director adjunct reintegrare socială), prof. Lucia Varga (directorul Liceului Tehnologic Special nr. 1 Oradea), cadre didactice ale Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” care îşi desfăşoară activitatea în cadrul penitenciarului, împreună cu specialiști din cadrul Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

Promovabilitate

În urma rezultatelor obţinute de către deținuții participanţi la cursurile de şcolarizare în anul şcolar 2018 – 2019, au promovat 11 deținuți din ciclul primar, 12 deținuți din ciclul gimnazial, iar la nivel liceal 6 deținuți au promovat clasa a IX-a și 5 deținuți clasa a XI-a.

Absolvenții au primit diplome și cărți, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură, și au fost îndemnați să continue școala pentru a-și spori șansele de reintegrare socială și profesională ulterioară punerii în libertate.

Elevii absolvenți au susținut un program artistic, care a cuprins recitare de poezii, interpretare de cântece populare şi patriotice.

Cursurile de şcolarizare derulate în unitățile de detenție urmăresc evidenţierea scopului prioritar al instituţiei penitenciare, dincolo de cel punitiv (de executare a unor pedepse privative de libertate): facilitarea reintegrării sociale a persoanelor care au fost în detenție.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor