S-a înfiinţat SC GAZ Bihor

În urmă cu trei săptămâni, aleşii au votat doar asocierea de principiu cu firma Amarad Arad, care va deţine 70% din capitalul noii societăţi. Capitalul social al GAZ Bihor este de 15 miliarde lei vechi.

Consiliul Judeţean Bihor va deţine 15% din acţiuni, urmând ca diferenţa de 15% să se împartă între primăriile din comunele, oraşele şi municipiile prin care va trece reţeaua de gaz. Singura modificare în hotărârea de Consiliu, comparativ cu cea propusă precedent, a fost obţinută in extremis de consilierul PRM Vasile Gârba.

Acesta a propus ca hotărârile să poată fi luate cu trei pătrimi din voturi, şi nu cu două treimi, cum prevedea vechiul proiect.

Nici o problemă

Spre surprinderea preşedintelui CJ, Alexandru Kiss, reprezentantul Amarad a fost mandatat să accepte această propunere. Iniţiatorul proiectului de introducere a gazului, vicepreşedintele CJ, Ştefan Seremi, consideră însă că procentul nu va aduce nici o modificare substanţială în ceea ce priveşte raportul de forţe din cadrul societăţii, raport dat de contribuţia financiară a fiecărui asociat.

„Această societate are ca obiect introducerea gazului. Deci nu este important cu cât din numărul voturilor se ia decizia să se introducă gazul la Tulca, la Beiuş, la Aleşd. Important e că se ia, şi nimeni nu are interes să facă altceva”, spune Ştefan Seremi.

În Ştei, la toamnă

Vicepreşedintele CJ a mai anunţat faptul că societatea se află pe punctul de a obţine avizele şi pentru introducerea gazului pe cel de-al doilea tronson Căpâlna-Ştei. „Cred că şi utilizatorii din această zonă, după cei de pe tronsonul Cefa-Căpâlna, vor avea gaz pe ţeavă de la toamnă, dacă totul merge conform graficului”.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !