S-a lansat Portocala mecanica

De Cristian Horgoș
S-a lansat Portocala mecanica
Interpretul Aurel Tămaş a surprins optimismul „Portocalei mecanice” la lansarea candidaţilor.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a fost animată joi de lansarea candidaţilor PDL la algerile locale.

Dorin Corcheş, liderul PDL Oradea, şi-a exprimat încrederea că partidul va recâştiga Primăria pentru ca Oradea să nu mai fie oraşul costurilor mari pentru cetăţeni pentru a se acoperi notele de plată către firme cu monopol pe contracte publice. Astfel, Corcheş a devăluit că pentru salubrizare, de la 7 milioane de lei în 2007 s-a ajuns în ultimul an la 15 milioane.

În continuarea ideii, Mihai Groza, candidat la Primăria Oradea, a promis că va înjumătăţi costul gigacaloriei „din respect pentru orădeni” şi că nu va vâna maşinile parcate printre blocuri.

Radu Ţîrle, challanger pentru un nou mandat la CJ Bihor, a sublinat că sub preşedinţia sa, într-o perioadă de regres economic global, a asfaltat 270 km de drumuri judeţene şi a finalizat proiectul Aeroportului. În sprijinul său a cuvântat şi şeful Gărzii de Mediu, Călin Mocan, care a subliniat rolul lui Ţîrle în proiectele judeţene de management integrat al deşeurilor şi de introducere a reţelelor apă-canal.

Vasile Blaga critică şi promite

Cel mai consistent discurs l-a avut preşedintele Senatului României, Vasile Blaga, care a amintit că şi în campaniile electorale din 2004 şi 2008 PDL a fost în opoziţie pentru a câştiga apoi alegerile. Blaga a apreciat că actualul cabinet „a fost făcut pe genunchi”, dovadă fiind propunerile de miniştri nematerializate. şi a criticat primele măsuri guvernamentale: de demitere a prefecţilor precum şi de recuperare a unor bani alocaţi la Primării. „Îndemn toţi primarii oneşti să acţioneze guvernul în instanţă şi îi asigur că-şi vor reobţine banii blocaţi în trezorerii”, a cuvântat Blaga.

În final, inivitatul special al evenimentului PDL a subliniat importanţa alegerilor locale ca „prim pas” pentru câştigarea alegerilor din toamnă. „Până în toamnă românii se vor lămuri de actualul Guvern, care şi-a schimbat deja discursul despre pensii şi salarii, şi va aprecia măsurile luate de cabinetele Boc şi Ungureanu. Sunt convins că putem obţine la alegerile locale un scor naţional chiar mai bun decât în 2008. Iar PDL Bihor e partidul cu cele mai complete liste de candidaţi”, a mai spus, printre altele, Vasile Blaga.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !