S-a lansat Programul Comerţ – Servicii

De Dan Birta
Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile este de maxim 135.000 de lei pe beneficiar.


Zece zile au la dispoziţie, începând cu 6 iulie, societăţile comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă pentru a se înscrie în Programul Comerţ – Servicii. Aplicaţia de înscriere este activă în perioada 6 iulie 2015, ora 10:00 – 15 iulie 2015, ora 20:00 pe site-ul www.aippimm.ro.

Beneficiari

În acest program se pot înscrie societăţile comerciale care au ca obiect de activitate comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, care au la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri on-line cel puţin doi ani calendaristici de la înregistrarea la Registrul Comerţului.
„O condiţie impusă beneficiarilor eligibili este aceea de a nu fi beneficiat de alocaţie financiară nerambursabilă în cadrul Programului în ultimii trei ani, să nu aibă asociaţi, acţionari sau administratori care deţin sau au deţinut calitatea de asociaţi, acţionari, administratori ai altor societăţi comerciale care au beneficiat de alocaţie financiară nerambursabilă în cadrul Programului în ultimii trei ani. Asociaţii, acţionarii sau administratorii care deţin mai multe societăţi comerciale nu pot aplica în cadrul prezentului program decât cu o singură societate comercială”, a precizat Cristian Raţiu, reprezentantul OTIMM Satu Mare.

Prin Program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a alocaţiei financiare nerambursabile (AFN) de maximum 90%, dar nu mai mult de 135.000 lei pentru fiecare beneficiar. Contribuţia proprie este de minim 10%.

Înscriere

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanţare şi completarea planului de investiţii în vederea obţinerii finanţării se fac on-line.

Pentru participarea la program fiecare solicitant trebuie să se înregistreze cu user şi parolă. După înregistrare se completează on-line planul de investiţii.

În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorul economic va completa şi transmite on-line planul de investiţii în perioada amintită.
Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de investiţii on-line. Calcularea punctajului planurilor de investiţii se face în mod automat şi transparent după completarea de către aplicanţi a secţiunilor din aplicaţia software, punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanţare fiind de 50 de puncte din maxim 100 de puncte posibile.

La punctaje egale va prevala: numărul de locuri de muncă nou create; numărul mediu de salariaţi la 31.12.2014; valoarea cifrei de afaceri la 31.12.2014; achiziţia de echipamente prevăzute la pct 2.1 şi 2.2 din HG 2139/2004; valoarea profitului din exploatare la 31.12.2014; data şi ora înscrierii în program, conform principiului „primul venit-primul servit”, în această ordine.

Bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2015 este de 20.000.000 lei, din care 18.000.000 lei pentru acordarea de alocaţii financiare neramursabile. Prin implementarea Programului, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minimum 133 de beneficiari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !