S-a modificat Legea zilierilor

De Dan Birta
S-a modificat Legea zilierilor
Perioada de angajare a zilierilor a fost extinsă de la 90 de zile la 180 de zile pe an.


Potrivit informaţiilor primite de la ITM Bihor, începând cu data de 13 aprilie 2018, au fost introduse modificări în ceea ce priveşte Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

În principiu, este vorba de extinderea perioadei de angajare a zilierilor de la 90 de zile la 180 de zile pe an şi extinderea numărului de domenii în care pot fi angajaţi zilierii.

Modificări

Astfel, la domeniile în care pot fi angajaţi zilierii au fost introduse următoarele coduri CAEN: hoteluri şi alte facilităţi de cazare – diviziunea 55; hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare – clasa 5510; facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată – clasa 5520 – tabere de copii, organizate de Ministerul Tineretului şi Sportului, direct sau prin unităţile din subordinea acestuia; restaurante – clasa 5610; alte activităţi de alimentaţie n.c.a. – 5629; baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor – clasa 5630.

„Angajatorii care vor presta activități necalificate cu caracter ocazional în domeniile menționate în Legea nr. 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, vor completa în continuare Registrul de Evidență a Zilierilor achiziționat de la ITM Bihor anterior intrării în vigoare a Legii nr. 86/2018, cu condiția comunicării, în scris, la ITM Bihor a datei de la care urmează completarea acestuia, precum și a prezentării certificatului constatator de la ONRC care să conțină noile coduri CAEN, respectiv: 5510, 5610, 5629, 5630, în copie”, se arată în comunicatul transmis de ITM Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !