S-a publicat Ghidul de finanţare pentru „Casa verde”

3Comentarii
S-a publicat Ghidul de finanţare pentru „Casa verde”
Finanţările vor fi acordate pentru energie solară, pompe de căldură pe bază de peleţi şi energie geotermală.

Persoanele fizice care doresc să obţină finanţări pentru un sistem alternativ de încălzire prin Programul „Casa verde”, pot consulta Ghidul de finanţare al programului. Acesta a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 409/18.06.2010. Programul va demara la 1 iulie, bugetul alocat ridicându-se la 110 milioane lei.

Derulare

Programul se derulează în limita fondurilor prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii. Suma alocată sesiunii, distribuţia pe judeţe conform numărului de locuitori, se publică o data cu anunţarea deschiderii sesiunii de depunere a dosarelor de finanţare, prin dispoziţie a Preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Cuantumul finanţării este în funcţie de sistemul ales. Astfel, pentru instalarea panourilor solare se va acorda până la 6.000 de lei. La fel şi pentru instalarea de pompe de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice. Pentru instalarea de pompe de căldură pe bază de energie geotermală, finanţarea este de 8.000 de lei.

Pentru a beneficia de finanţare prin „Casa verde”, solicitantul trebuie să fie cetăţean român, să nu aibă datorii restante la stat, să fie proprietar/coproprietar şi să nu fi avut antecedente cu efect negativ asupra mediului.

Solicitantul poate depune dosarul de finanţare începând cu prima zi de deschidere a sesiunii de depunere. Decontarea se va face la final.

Dan Birta3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor