S-a pus parafă pe finanţarea noului pod peste Mureş

De Diana Dutu
S-a pus parafă pe finanţarea noului pod peste Mureş
Aproape 50 de milioane de euro din fonduri europene pentru unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Primăriei Arad.

Construcţia unui nou pod peste râul Mureş în prelungirea străzii Andrei Şaguna este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Primăria Municipiului Arad și Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest au semnat, joi, acordul de finanțare pentru proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”. „În valoare de aproape 50 de milioane de euro, proiectul administrației locale este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România” – susţin reprezentanţii municipalităţii arădene.

În proiect

Pe lângă construirea unui nou pod peste Mureş, proiectul presupune achiziţionarea a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie, în lungime de 12 metri și 5 de capacitate mică, în lungime 10 metri), amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja două stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi (6) și moderniza (17) staţii de transport public de călători. În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna şi noul pod și de la intersecția cu str. Economului până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete.

„Am semnat, în sfârșit, acordul de finanțare cu ADR Vest pentru unul dintre cele mai mari proiecte din fonduri europene din România! Aproape 50 de milioane de euro pentru un proiect cu un impact decisiv asupra traficului și a transportului public din Arad! Din păcate a trebuit să așteptăm aproape un an de zile până ce un domn de la București a semnat o hârtie de la Minister. Intrăm în linie dreaptă, documentele pentru licitația de proiectare a podului sunt spre final, dăm drumul și licitației pentru autobuze și biciclete, astfel încât să câștigăm timp. Este un proiect pe 4 ani de zile, nu ar trebui să mai avem nicio piedică decât, probabil, eventualele contestații la licitații”, a declarat primarul interimar Călin Bibarț.

Prin POR

Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !