S-a reluat distribuţia ajutoarelor alimentare

5Comentarii
S-a reluat distribuţia ajutoarelor alimentare
ASCO aşteaptă persoanele ce se încadrează în categoriile de beneficiari la fosta cantină a Primăriei.

Administraţia Socială Comunitară Oradea a reluat, începând de marti, distribuirea ajutoarelor alimentare în fosta cantină de pe str. Primăriei nr. 3. De aceste ajutoare beneficiază următoarele categorii de persoane: familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social); şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

Primesc o singură dată

O persoană beneficiază de ajutor – produse alimentare – o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus, anunţă ASCO. De exemplu, dacă o persoană are calitatea de pensionar şi în acelaşi timp este încadrată şi în gradul de handicap grav, primeşte ajutorul alimentar doar pentru o singură categorie.
La această oră sunt disponibile patru categorii de alimente – făină, mălai, paste făinoase şi biscuiţi – ultimele două categorii – zahărul şi laptele praf – urmând a se distribui ulterior.

Iată documentele necesare în vederea eliberării alimentelor: cartea de identitate în original, atât a beneficiarului cât şi a persoanei care ridică alimentele; pentru beneficiarii minori, certificatul de naștere în original şi cartea de identitate în original a întreţinătorului legal.

Distribuirea alimentelor se face zilnic (luni – vineri), între orele 08.00 – 16.00. Beneficiarii sunt rugaţi să vină pregătiţi pentru a-şi asigura ridicarea şi transportul alimentelor.

Alimentele şi cantitatea distribuită unui beneficiar sunt:
Făină: 14 kg (14 pachete a 1 kg);
Mălai: 7 kg (7 pachete a 1 kg);
Paste făinoase: 3,2 kg (8 pachete a 400 g);
Biscuiţi: 1,3 kg (13 pachete a 100 g);
Zahăr 1 kg;
Lapte praf 1 kg.

Calin Corpas5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor