S-a semnat contractul pentru căminul cultural din Vad!

2Comentarii
S-a semnat contractul pentru căminul cultural din Vad!
© Contractul de finanţare a fost semnat de primarul Dorel Cosma
Valoarea totală a proiectului pentru căminul cultural este de 205.778 euro, din care valoarea eligibilă este de 168.605 euro.

Căminul cultural, ca element esenţial în protejarea moştenirii culturale, conservarea tradiţiilor şi obiceiurilor din mediul rural, reprezintă şi un mijloc de creştere a potenţialului turistic. În octombrie 2015, Primăria Vadu Crișului a depus un proiect privind accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru dotarea căminului cultural din Vadu Crişului, prin programul PNDR 2014-2020, Submăsura 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

În luna aprilie 2016 s-au anunţat rezultatele, iar în cursul zilei de ieri Dorel Cosma, primarul comunei Vadu Crișului, a semnat la Oradea, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bihor, contractul de finanţare cu Agenţia pentru Finanțarea Investiţiilor Rurale. Valoarea totală a proiectului este de 205.778 euro, din care valoarea eligibilă este de 168.605 euro (762.769,02 lei). Cu ajutorul acestei finanţări, unul dintre cele mai mari cămine culturale dintre Oradea şi Cluj va fi dotat – printre altele – cu sistem performant de sonorizare şi lumini, cortină, climatizare, costume populare, instrumente muzicale pentru formaţiile de dansuri populare. De la conducerea Primăriei comunei Vadu Crişului am aflat că durata de realizare efectivă şi implementare a proiectului este de maximum 33 luni de la semnarea contractului.

Ioan Hasas

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor