S-a stabilit cotizaţia de pescar

28Comentarii
ORADEA - Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Bihor a stabilit cuantumul cotizaţiei de pescuit pentru anul 2009. Astfel, permisele de pescuit costă acum 140 de lei.

„Pescarii care îşi achită cotizaţia în luna decembrie a acestui an şi ianuarie 2009 beneficiază de o reducere de 10% conform statutului AJVPS Bihor”, a precizat Ioan Silaghi directorul AJVPS Bihor. Cotizaţia poate fi achitată la sediile cluburilor Oradea, Aleşd, Beius, Marghita, Săcuieni şi Salonta.

Pe lângă apele de munte, colinare şi de şes AJVPS Bihor pune la dispoziţia pescarilor săi acumulările cu licenţă de acvacultură de la Leş, Diosig, Sântimreu, Fegernic şi Crestur – Bolcaş.

Pe aceste acumulări se va putea pescui şi în perioada de prohibiţie în baza unei cotizaţii modice care va fi stabilită de către Consiliul Judeţean al AJVPS Bihor în perioada care urmează.

„În aceste acumulări şi pe canalul colector s-au făcut de curând populări cu amur în greutate totală de 5.000 de kilograme şi pe Crişul Negru în amonte de Tărcaia 250 kilograme de amur. La primăvară se vor face repopulări şi cu crap”, a spus Gabriel Jurj secretarul Clubului de Pescuit Oradea.

Pescari

În baza de date a AJVPS Bihor sunt înregistraţi anul acesta nu mai puţin de 8.000 de pescari cotizanţi. Marea majoritate, şi anume 4.800 de pescari, sunt la Clubul Oradea. De reducere de 50% din cuantumul cotizaţiei beneficiază elevii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, studenţii la cursurile de zi cu vârsta de până la 25 ani, dar şi pensionarii la limită de vârstă. Copiii de până la zece ani pot pescui fără permis în apele gestionate de AJVPS, iar cei între 10 şi 14 ani plătesc doar 25% din valoarea permisului.

Simona Albinaru28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor