S-a votat! Mini-secție de adicție droguri sau alcool pentru minori!

De Otilia Șandor
Reactualizat la:
3Comentarii
S-a votat! Mini-secție de adicție droguri sau alcool pentru minori!
Primele paturi de adicție pentru minori în spital de stat voi fi la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”.

Nu e coincidență. Marți, 28 august 2018, la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” s-a votat în Consiliul Medical, în unanimitate, înființarea a trei paturi pentru adicții, în cadrul compartimentului de Psihiatrie infantilă, pentru copii care ajung în stare gravă de sănătate din pricina alcoolului sau a drogurilor.

Informația a fost furnizată la 30 de minute de la luarea acestei decizii, a transmis managerul Spitalului „Dr. Gavril Curteanu”, ec. Dacian Foncea.

Acesta a declarat că s-a sesizat după informațiile transmise de JURNAL BIHOREAN & BIHON și în cadrul consiliului medical s-au făcut mai multe propuneri de modificări în structura organizatorică.

Pentru ca să funcționeze, decizia trebuie aprobată însă de Ministerul Sănătății, managerul Foncea apreciind că cele trei paturi vor putea fi funcționale spre sfârșitul acestui an.

Cele trei paturi vor fi ocupate de copii până la 18 ani, care intră în sevraj din cauza drogurilor, alcoolului, a jocurilor de noroc etc.

Fără acordul minorului!

Accesul la serviciile medicale de adicție va fi gratuit, nu e nevoie de acordul minorului, a spus managerul Foncea. El a explicat că tratamentele la cele trei paturi vor fi asigurate de doi medici și că se inițiază gardă la domiciliu pe psihiatrie infantilă, inclusiv pentru adicție. În acest fel, indiferent la ce oră din noapte ar fi adus un copil cu probleme grave și acute de adicție (drog, alcool, dependență de jocuri de noroc etc.), va fi văzut la Urgențe, după care va fi chemat de acasă medicul psihiatru de gardă. Acesta va decide internarea minorilor pe cele trei paturi aprobate.

Managerul Foncea a explicat că aprobarea celor trei paturi s-a făcut în urma sesizării pe baza informațiilor transmise de JURNAL BIHOREAN & BIHON, dar și pe baza unei promisiuni mai vechi.

Anul trecut, Foncea spune că a promis că va face compartiment de adicție când va ajunge manager la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”. Tot anul trecut, spune Foncea, Consiliul Județean a dat o hotărâre pentru înființarea a 10 paturi de adicție la Spitalul de la Nucet. Ideea era ca minorii acuți în sevraj să fie stabilizați în urgență, pe cele 3 paturi de adicție de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu”, iar apoi să primească tratament pe 10 paturi de adicție de la Spitalul din Nucet.

Managerul de la Spitalul „Dr. Gavril Curteanu” așteaptă acum să fie înființate și cele 10 paturi de la Nucet: „Eu mi-am ținut promisiunea. Ei (n.r. – PSD) au spus că vor face cele 10 paturi la Nucet după ce voi face eu paturile pentru minorii acuți. Eu le-am făcut! Acum să vedem dacă vor aplica hotărârea CJ, care datează din anul trecut”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor