S-au contrat cu mascaţii

68Comentarii
S-au contrat cu mascaţii
ORADEA – Arşiţa a încins spiritele şi în cluburile de noapte orădene, evenimentele de la finele săptămânii trecute anunţând reluarea de către Poliţie a tradiţionalelor razii nocturne.

Aceasta fiindcă pe lângă deja obişnuitele intervenţii la bătăile din cluburile aflate în zona Pieţei Unirii şi a Parcului Olosig, poliţiştii mascaţi s-au contrat efectiv vineri noapte cu o întreagă trupă turbulentă.

 

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 3:00 dimineaţa, a fost solicitat Departamentul Poliţiei de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţului Bihor la o altercaţie consumată într-un club cu antecedente în acest sens. Poliţiştii mascaţi au sosit rapid la faţa locului cu o autospecială, însă au avut mult de furcă până au reuşit să-i bage în dubă pe doi dintre recalcitranţi. Mai ales că unul dintre ei, supranumit Grecu’, cunoscut în lumea bodiguarzilor, nu s-a lăsat convins de argumentele poliţiştilor, în sprijinul său sărind zeci de cunoscuţi care, după ce s-au contrat cu poliţiştii, nu s-au sfiit să înconjoare duba şi să o zgâlţâie până când echipajul de Poliţie a primit întăriri.

„Nu am înţeles de ce au vrut să mă ia doar pe mine, nu şi pe bodyguard-ul de la care a pornit neînţelegerea şi care e din firma din care am plecat eu. Nu am fost legitimat deşi aveam buletinul la mine şi nici nu mi-au fost aduse la cunoştiinţă faptele pentru care trebuia să fiu dus la Poliţie. Nu a fost nicio distrugere şi nicio bătaie, doar un schimb de vorbe bărbăteşti. Dealtfel, imediat ce am ajuns la sediul Poliţiei am şi fost trimis acasă. Reacţia prietenilor mei s-a datorat faptului că unul dintre poliţiştii mascaţi m-a jignit de faţă cu martori. Ori eu nu sunt genul să înghit aşa ceva. În plus, cu ceva timp înainte, mai luaseră în dubă un tânăr cunoscut care acum e cu capul umflat şi vânătăi din cauza tratamentului domnilor poliţişti. În anul 2007 aşteptăm ca Poliţia să fie neutră şi să acţioneze corect. Toate firmele de bodiguarzi ar trebui să fie privite la fel de către poliţişti”, ne declară bărbatul care nu se sfieşte să afirme că susţine de facto o firmă de protecţie şi pază fără a fi implicat de iure, în ea.

 

Închise după ora 1:00

Faţă de incidentul de vineri spre sâmbătă noaptea, inspectorul-şef al IPJ Bihor, comisarul-şef Liviu Popa, precizează că în cursul zilei de luni s-au efectuat mai multe audieri, urmând ca astăzi să se facă publice concluziile preliminare. „După cele relatate de lucrătorii noştri din cadrul DPIR, avem în vedere aspecte ale săvârşirii infracţiunii de ultraj sau ultraj la bunele moravuri. Nu e exclus ca altercaţia să fi izbucnit între bodiguarzi de la firme rivale. Cluburile de noapte din Oradea creează şi ale probleme, inclusiv de disconfort fonic, care sperăm că vor fi diminuate, fiindcă tocmai se lucrează la aplicarea Hotărârii de Guvern privind închiderea cluburilor după ora 1:00 noaptea”, ne-a declarat şeful Poliţiei bihorene, comisarul-şef Liviu Popa.

De menţionat că noua lege privind funcţionarea firmelor de pază şi protecţie prevăd atât suspendarea funcţionării în cazul unor abateri, precum acte de violenţă sau de ultraj, cât şi responsabilizarea penală a administratorilor firmelor respective dacă angajaţii erau în timpul serviciului.

 • Fiu de ofiţer DNA, bătut de bodiguarzi
 • Bodiguarzi vs. antrenori de judo
 • Neguş a cerut taxă de protecţie
 • Manelist “confiscat” de bodiguarzi
 • Cristian Horgos  68Comentarii

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  versiunea HTML a comentariilor