S-au epuizat banii pentru mai multe măsuri

De Simona Albinaru
S-au epuizat banii pentru mai multe măsuri
Fondurile nerambursabile alocate prin Submăsura 4.1 pentru investiții în exploatații agricole în sectorul vegetal, aferentă sesiunii anuale 2016, au fost epuizate.

De la deschiderea sesiunii din data de 28 aprilie 2016, au fost depuse 511 proiecte în valoare de peste 168 milioane de euro pentru această componentă.

În 28 aprilie 2016, pe lângă deschiderea sesiunii de primire proiecte pentru Submăsura 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole, au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru instalarea tinerilor fermieri (Submăsura 6.1 – sM6.1) și pentru dezvoltarea fermelor mici (Submăsura 6.3 – sM6.3).

Totodată, s-a deschis pentru prima dată sesiune de primire proiecte pentru Submăsura 16.4 „Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol” și Submăsura 16.4a „Sprijin pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul pomicol”. Termenul maxim pentru depunere cererilor de finanțare, în limita fondurilor disponibile, este 31 octombrie 2016, ora 16.00.

Nu mai sunt bani

De asemenea alocarea financiară pentru Submăsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, componenta de infrastructură educaţională non-montan, aferentă sesiunii anuale 2016 au fost epuizată. Astfel, de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, au fost depuse 80 de proiecte în valoare de 29,61 milioane de euro pentru această componentă.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale precizează că din 25 mai 2016 s-au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru Submăsurile 4.3.A – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – Infrastructura de acces AGRICOLĂ, 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 – Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Temenul maxim pentru depunere, în cazul în care fondurile nu se epuizează între timp, este 31 octombrie 2016, ora 16.00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !