S-au înrolat în trupele roz

De Crina Dobocan
Au arătat că le pasă
Au arătat că le pasă
Câteva sute de orădeni au înfruntat, duminică, ploaia şi au participat la „Marşul roz”.


Câteva sute de persoane, între care femei, bărbaţi ori copii, au înfruntat, duminică, vântul şi ploaia de afară şi s-au alăturat trupelor Roz, în semn de solidaritate faţă de femeile cu cancer la sân.

Marşul Roz a fost organizat pe 11 octombrie în toată ţara de Avon. În municipiul nostru, campaniei de prevenire a cancerului de sân, organizate de echipa locală Avon, i s-a alăturat şi Primăria Oradea.

Locul de start al Marşului Roz a fost strada Republicii, unde s-a vorbit despre importanţa campaniei şi despre cea a luptei împotriva cancerului de sân. Apoi, în frunte cu fanfara Şcolii „Avram Iancu”, Marşul Roz a pornit, pe Corso, până la Cetatea Oradea.

„Conform statisticilor, una din opt femei din România riscă să dezvolte cancer la sân. Deşi, anual, 5.600 de românce sunt diagnosticate cu cancer la sân, 90% dintre ele ajung la medic când boala este într-un stadiu avansat, iar şansele de supravieţuire sunt reduse. Însă, cancerul la sân poate fi tratat şi vindecat, cu condiţia ca acesta să fie descoperit în fazale primare. Din cauză că semnele acestei maladii sunt vizibile abia în ultimele stadii ale bolii, controlul periodic este singura metodă prin care femeile pot afla dacă sunt bine. Campania organizată în Oradea are scopul de a conştientiza femeile despre importanţa controalelor, pentru a depista din timp cancerul la sân, dar şi despre modalităţile prin care pot fi sprijinite femeile din România diagnosticate cu această maladie. În fiecare an, prin Campania pentru Sănătatea Sânilor, invităm femeile să facă o promisiune pentru viaţă, le vorbim despre modalităţile de diagnosticare precoce a cancerului la sân şi încurajăm echipele de vânzări și voluntari să susţină evenimentele de informare despre lupta împotriva cancerului la sân”, a declarat Geta Domuța, director regional de vânzări.

Ne pasă

Orădenii au arătat că nu le e teamă de ploaie, ci că le pasă de femei şi că le susţin pe ele, femeile curajoase, cărora nu trebuie să le fie teamă de cancer.

„Am venit la acest marş pentru că îmi doresc ca toate femeile diagnosticate cu cancer la sân să ştie că nu sunt singure în lupta lor cu boala. Am venit împreună cu mama mea, conştientă fiind că fiecare dintre noi este fiica, mama, sora, prietena cuiva şi ne dorim ca toate femeile dragi din viaţa noastră să fie bine şi să ştie cum să se îngrijească”, a declarat una dintre participantele la Marşul Trupelor Roz.

Fiecare participant la marş a primit câte un balon roz. La final, baloanele au fost lansate către cer, gest care a vrut să demonstreze că femeile care nu mai sunt printre noi nu au fost uitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !