S-au iubit în 1945, s-au căsătorit acum

Reactualizat la:
1Comentariu
S-au iubit în 1945, s-au căsătorit acum
hiar dacă nu s-au văzut de 60 de ani, iubirea dintre o nemţoaică şi un soldat rus a rezistat.

Mai mult de jumătate de secol nu a fost de ajuns pentru a ucide iubirea dintre doi oameni care s-au cunoscut la sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Rusul Ivan Bivhsik şi nemţoaica Lisa Waldhelm au reuşit să se căsătorească după 62 de ani. În tot acest timp, cei doi au pierdut legătura şi-au întemeiat familii, dar nu au uitat prima lor întâlnire.

Dacă cel de-al doilea război mondial nu izbucnea, întâlnirea lor nu ar mai fi fost posibilă. Ivan era translator al Armatei Roşii în Germania care abia pierduse războiul.

A fost dragoste la prima vedere, dar soldaţilor sovietici nu li se permitea să se căsătorească cu femei germane. Regulile rigide ale războiului le-au despărţit drumurile, iar copilul născut din dragostea lor a murit chiar la naştere.

Disperat că nu îşi va mai regăsi niciodată iubirea dintâi, Ivan a scris o carte în care a descris totul: iubirea cu Lisa, interdicţia de a se căsători şi moartea copilului. “Tatăl meu
s-a gândit că dacă o va regăsi vreodată pe Lisa, ea o să fie măritată. Dar oricum, nu aştepta să o mai revadă. Dar unii din cei care au citit cartea în Germania au reuşit să o găsească pe Lisa. Aşa s-au reîntâlnit”, a povestit pentru publicaţia “Russia Today”, Anatoly, fiul dintr-o căsătorie anterioară a lui Ivan.

Cei doi s-au întâlnit, iar în această vară s-au logodit. Iva şi Lisa s-au căsătorit în stil mare: au fost duşi la oficiul de stare civilă într-o limu-zină alături de alaiul de prieteni şi familii. Dar au fost nevoiţi să mai aştepte până la ofi-cierea căsătoriei: din cauza traficului, au ajuns cu întârziere, iar oficiul s-a închis, din fericire numai pentru pauza de prânz a ofiţerului de stare de civilă.

“Este mult mai greu să iubeşti acum pentru că te invadează atâtea emoţii; atâtea emoţii pe care le pot trăi în voie. În urmă cu 60 de ani nu aveam voie să arătăm în nici un fel că ne iubim”, a povestit mireasa. Odată schimbate verighetele şi nunta încheiată, cei doi pensionari au plecat în luna de miere într-un centru de sănătate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor