S-au rugat pentru unitate între creştini

De Crina Dobocan
3Comentarii
Întâlniri ecumenice
Întâlniri ecumenice - © Foto: Eugen Ivuţ
Octava de rugăciune pentru unitatea creştinilor a ajuns la final. Timp de opt zile, reprezentanţii bisericilor locale şi credincioşii lor s-au întâlnit, rând pe rând, în câte o biserică pentru a se ruga împreună pentru unitatea mult dorită între creştini.

Ultima întâlnire a avut loc luni seara, la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea.
Tema din acest an a Octavei de rugăciune a fost aleasă din Scrisoarea a doua către Corinteni a Sfântului apostol Pavel, capitolul 5 cu versetul 14, „Împăcarea – Iubirea lui Cristos ne constrânge”. În fiecare comunitate din urbea naostră, reprezentanţii bisericilor şi cultelor creştine au transmis câte un mesaj şi dorinţa lor de unitate.

rugaciune-2

La octavă, au fost prezente Bisericile: Greco-Catolică, Romano-Catolică, Ortodoxă, Reformată, Penticostală – Betania şi Tabor, Unitariană, Evanghelică – Lutherană, precum şi Comunitatea Evreilor Mesianici din Oradea, reprezentată de rabinul Nagy David.

La ultima întâlnire, episcopul greco-catolic de Oradea, PSS Virgil Bercea, a subliniat astfel importanţa momentului: „suntem un grup de persoane care au încercat, în această perioadă, să treacă peste orice frontieră şi să înţeleagă că Biserica este Una, Sfântă şi a luat fiinţă în ziua de Rusalii. Mare lucru că aici, la Oradea, am reuşit prin răbdare, respect şi rugăciune să construim o legătură între noi. Este foarte important să rămânem uniţi în iubirea Lui”.

rugaciune-3

Evenimentul religios a fost coordonat cu dăruire şi tenacitate de Laura Ologu.

„Pentru ca rugăciunea să fie însoţită şi de fapte (pentru că „credinţa fără fapte este moartă”), în fiecare seară ecumenică s-a organizat o colectă pentru căminul din Dumbrava, unde peste 250 de persoane bolnave, unele în stare terminală, sunt adăpostite şi au nevoie de acest ajutor”, a arătat Laura Ologu.

unitate-crestina

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor