S-au scumpit caminele la Universitatea Oradea

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
1Comentariu
Noul Camin de langa Sala de Jocuri Sportive
Noul Camin de langa Sala de Jocuri Sportive
Senatul UO a aprobat noile tarife în căminele studenţeşti, cu o mărire de 10 lei faţă de anul trecut. Astfel, un student subvenţionat va plăti 80 lei/lună în căminele C1 şi C2 din campus, în camere cu 4–5 locuri, sau 100 lei/lună în camere cu 3 locuri, la mansardă.

Studenţii bugetaţi vor achita 60 lei/lună în căminul C3 – Înfrăţirea (str. Poieniţei, nr. 25) în camere cu 4–5 locuri, respectiv 130 lei/lună în noul cămin din campus

Un student cu taxă va plăti 140 lei/lună în căminele C1 şi C2 în camerele cu 4 – 5 locuri sau 150 de lei pentru un loc în camerele cu 3 paturi de la mansardă. Pentru aceeaşi categorie de studenţi, tariful în Căminul C3 – Înfrăţirea este de 110 lei/lună (camere cu 4 – 5 locuri), iar în noul cămin din campus 180 lei/lună în camere cu 3 locuri.

Majorarea tarifelor a fost determinată de estimările privind ajustările la preţul gigacaloriei, dar şi de alte elemente de cost şi de confort.

 Demisii la Comisa de Etică a UO

Oradea. Profesorii universitari dr. ing. Mircea Vereş şi dr.ing. Ion Bratu şi-au prezentat recent demisiile din funcţiile de preşedinte respectiv membru al Comisiei de Etică din cadrul Universităţii din Oradea (UO). Ca urmare, Senatul UO a ales prin vot secret şi a validat doi noi membri – prof. univ. dr. Cornel Nicu Sabău de la Facultatea de Protecţia Mediului şi lector dr. Claudia Leah de la Facultatea de Litere. Potrivit Codului de Etică al UO, membrii comisiei îşi vor alege preşedintele în proxima şedinţă.

 Senatul UO are un logo

Senatul Universităţii din Oradea are un logo propriu, ales dintre şase variante concepute de lector dr. Teofil Ioan Ştiop de la Facultatea de Arte Vizuale. „Elementele distinctive sunt o carte şi o pană. Cartea este deschisă la jumătate, pagina din stânga este aproape în întregime scrisă, cea din dreapta urmează să fie completată. Simbolistic, acest lucru vorbeşte despre funcţionalitatea Senatului, despre faptul că instituţia are deja o activitate consistentă, în plină derulare”, explică autorul.

Studii Universitare taxate

Senatul UO a aprobat noile taxe de şcolarizare propuse de Departamentul pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului Didactic. Pentru modulul psihopedagogic de nivel I (licenţă), doar studenţii la forma cu taxă vor achita 200 de lei/an. Iar modulele psihopedagogice nivel I şi II costă 600 de lei/an, plus taxele de înscriere şi înmatriculare. S-a mai fixat la 2.400 de lei/an taxa pentru studiile de masterat – Managementul afecţiunilor aparatului locomotor (Facultatea de Medicină).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor