S-au stabilit olimpicii pe țară la Geografie

De Alexandru Guiaș
1Comentariu
Cei mai mici olimpici la Geografie, elevii clasei a VIII-a
Cei mai mici olimpici la Geografie, elevii clasei a VIII-a
Având în vedere că a fost o competiție acerbă la Olimpiada Națională de Geografie, elevii bihoreni participanți s-au descurcat bine.

Aceștia au luat un premiu II și două mențiuni. Într-un clasament alcătuit pe județe, Bihorul a ocupat locul 9.

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea a fost gazda festivității de premiere a elevilor olimpici la cea de-a 37-a ediție a Olimpiadei Naţionale de Geografie. Evenimentul s-a desfășurat timp de o săptămână la Oradea (19-25 aprilie) și a adunat 220 de elevi din clasele VIII-XII de la unități de învățământ din întreaga țară. Astfel, la final, în urma jurizării, au fost stabiliții olimpicii. Dintre toate premiile puse în joc la Olimpiada Națională de Geografie, elevii bihoreni au luat un premiu II, prin Marin-Adrian Mag, elev în clasa a XI-a la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, și două mențiuni la clasa a X-a, prin George Iacob (Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd) și Sergiu Cosmin Pipa (Colegiul Național „Iosif Vulcan” din Oradea).

Premianți

La clasa a VIII-a, premiul I a fost adjudecat de Alexandru Cristian Roșca, de la Școala Gimnazială nr. 179 din București, premiul II a ajuns la Andreea-Larisa Bobescu (Școla Gimnazială nr. 2 din Timișoara), iar premiul III la Izabela Ștefania Ene (Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Călărași).

La clasa a IX-a, premiul I a fost câștigat de Marian Răzvan Popescu, de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, premiul II – Gheorghe Ioan Radu (Colegiul Național „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, județul Prahova), iar premiul III – Alexandru Constantin (Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila).

La clasa a X-a au fost două premii I, dintre care unul i-a revenit lui Angelo-Andi Petre (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, județul Dâmbovița), iar celălalt Biancăi Solomon (Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași), premiul II – Matei Ioan Stan (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), iar premiul III – Dragoș Elian Jitea (Colegiul Național „Unirea” din Focșani, județul Vrancea).

olimpiada-geografie-oradea-2017-26

În ce privește liceenii din clasa a XI-a, premiul I a ajuns la Hamod Omar (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București), premiul II – Marin-Adrian Mag (Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea) și două premii III – Cristian Manuel Foșalău (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) și Radu Pupezeanu (Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila).

Din rândul liceeniilor din clasa a XII-a, cei mai buni au fost Iulia Armencea (Colegiul Național „Costache Negri” din Galați) și Maria Sabina Calisevici (Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava), ambele distinse cu premiul I. Acestea au fost urmate de Iasmina-Cristina Popa (Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad) – premiul II și Artiom Radu (Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București) – premiul III.

Pe lângă premii, s-au acordat 36 de mențiuni: 8 la clasa a VIII-a, 7 la clasa a IX-a, 8 la clasa a X-a, 8 la clasa a XI-a și 5 la clasa a XII-a. Dintre toți premianții, patru vor alcătui lotul care va reprezenta România la Olimpiada Intenaţională de Geografie şi la Balcaniada de Geografie.

Premii

Pe lângă diplome, cărți, atlase, albume, hărți și alte obiecte primite din partea colaboratorilor (Inspectoratului Școlar Județean; Facultatea de Geografie, Turism şi Sport a Universității din Oradea; Filiala Bihor a Societății de Geografie din România; Revista Terra; BCR), premianții au fost recompensați și cu bani.

Astfel, Ministerul Educației a acordat pentru fiecare elev care a luat premiul I câte 150 de lei, pentru premiul II – 115 lei, premiul III – 85 de lei și mențiune – 65 de lei. Pe lângă acest lucru, BCR a venit și a dublat valoarea premiilor, acordând la rândul său premianților și celor care au luat mențiune aceeași sumă acordată de Ministerul Educației. Mai mult, Filiala Bihor a Societății de Geografie din România, în colaborare cu ISJ Bihor, au acordat 17 premii a câte 100 de lei elevilor care au luat cele mai mari note la proba scrisă (6 premii), respectiv proba practică (11 premii) a Olimpiadei.

La final, s-a predat steagul reprezentativ al Olimpiadei Naționale de Geografie reprezentanților următorului județ care va organiza Olimpiada. Astfel, anul viitor Olimpiada Națională de Geografie va avea loc la Brăila.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor