S-au sãturat de pensionari

S-au săturat de pensionari
S-au săturat de pensionari
Bnacpost si CEC s-au sãturat de pensionari. Dacã CEC-ul nu mai deschide conturi noi pentru plata pensiilor, Bancpost va mai afectua plãti pentru pensionari doar pânã în septembrie, inclusiv. Pensionarii sunt derutati. Mai ales pentru cei care erau obisnuiti sã-si ridice pensiile prin card de la Bancpost.

Începând cu 1 octombrie 2006, acestia urmeazã sã fie plãtiti prin Postã. „Cineva îsi bate joc de noi. Dupã ce ne-am obisnuit, destul de greu, cu cardurile, acum trebuie sã asteptãm pânã vine postasul. Nu stiu ce se întâmplã cu banii nostrii din 13 – 14, cum eram obisnuiti sã-i ridicãm de pe card, pânã în 23 – 24 când vine Posta”, se întreabã Maria Purda, o pensionarã din Iosia.

Femeia crede cã pentru cele zece zile diferentã cineva trebuie sã primeascã o dobândã. „Si eu când îmi iau bani împrumut de la cineva, nu-mi dã fãrã dobândã nici pentru o sãptãmânã”, spune femeia.

Se cautã bãnci

Leontin Târle, director executiv adjunct la Casa Judeteanã de Pensii (CJP) Bihor încearcã sã-i linisteascã pe pensionari. „Bancpost a denuntat unilateral conventia cu noi. I-a deranjat faptul cã pensionarii aglomerau filialele”, este de pãrere directorul CJP Bihor.

În ceea ce priveste dobânda pe banii pensionarilor, Târle spune cã acestia sunt virati în transe si nu stau în contul Postei. „Situatia este trecãtoare. Ai nostri cautã alte bãnci cu care sã încheie o conventie pentru plata pensiilor prin card. Sperãm sã se revinã la normal cât mai repede”, conchide Târle. Pe de altã parte si în ceea ce priveste CEC-ul, banca nu mai deschide conturi noi pentru plata pensiilor.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !