S-au supărat pe preot

S-au supărat pe preot
Fizeş – Aproximativ 30 de localnici din satul Fizeş (comuna Băiţa) s-au adunat, ieri, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de preotul satului. Oamenii reclamă modul în care părintele se achită de îndatoririle preoţeşti şi faptul că acesta ar fi folosit, în interes propriu, banii proveniţi din sponsorizări.

Există însă şi acuze de-a dreptul hilare. Unele voci din sat susţin că scaunele pe care preotul le-a adus în biserică sunt „de restaurant” şi că apa pe care acesta o sfinţeşte ajunge, în timp, să miroase, lucru care demonstrează, fără echivoc, că e ceva în neregulă cu slujba de sfinţire.

„A luat scaunele vechi şi a dus scaunele astea, de restaurant. Le-a obţinut gratis, apoi ni le-a vândut nouă cu 350.000 de lei”, afirmă Nicolae Popa. „Soba din biserică a fost înlocuită. Am avut o sobă de fontă, pe care el a vândut-o la fier vechi, apoi a schimbat-o cu una de tablă. Mai mult, nu a băut tot vinul de împărtăşanie din pahar, ceea ce e o blasfemie”, susţine Ioan Bota, fostul crâsnic al bisericii.

Pe lângă acuzaţiile privind schimbarea scaunelor din biserică şi cele legate de neprofesionalism, Nicolae Popa mai susţine că preotul ar fi încasat sute de milioane din sponsorizări, bani pe care i-a folosit în interes personal. „A luat bani de la Deva Gold şi de la Mintia. Sute de milioane despre care nu ne-a spus cum i-a folosit. Preotul ăsta trebuie să plece de aici. Nu mai avem nevoie de el”, spune Nicolae Popa.

În preajma cercului de răzvrătiţi au existat şi săteni care au susţinut că tot ceea ce se spune sunt minciuni. Cât despre preotul satului, Dorin Klandi, acesta a negat toate acuzaţiile.

„Am schimbat scaunele din biserică pentru că am dorit să modernizez acest spaţiu. Nu sunt scaune de restaurant. În multe biserici din ţară există astfel de scaune. Cât despre banii din sponsorizări, mi-ar fi părut bine să fie vorba de sute de milioane! Aş fi putut face atâtea lucruri pentru comunitatea de aici! Dar am primit nişte sume foarte mici. Lucru care se poate verifica cu uşurinţă”, susţine preotul.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !