Să ducem istoria mai departe

Să ducem istoria mai departe
Pe data de 27 ianuarie 2015 se împlinesc 70 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagărul de la Auschwitz – Birkenau.

An de an, regretăm împreună suferinţele şi moartea bărbaţilor, femeilor și copiilor evrei persecutaţi în perioada Holocaustului. Holocaustul a fost înţeles de conştiinţa publică fiind o tragedie umană uriaşă şi un lucru este de reţinut: această tragedie nu trebuie să se mai repete vreodată!

Cu această ocazie, Școala Gimnazială nr. 1 Sîntandrei, se alătură urmaşilor celor ce au pierit în perioada Holocaustului, dedicând victimelor un material realizat de elevii şcolii. Este un gest sincer pe care simţim că îl datorăm celor care au pierit în lagărele de concentrare de la Auschwitz- Birkenau.

Studiul acestei perioade, a Holocaustului, ar trebui introdus în şcoli pentru a educa generaţiile tinere în spiritul toleranţei şi a pacifismului, spunea ambasadorul Israelului din România, domnul Dan Ben Eliezer.

Suntem în asentimentul dumnealui şi de aceea şcoala noastră este atât de dedicată acestui eveniment. Să nu uităm să ne educăm elevii, tânăra generaţie,care vor avea, poate, poziţii de conducere, şi a le aduce la cunoştinţă efectele pe care le-ar putea produce repetarea unor asemenea crime.

Să-i îndemnăm şi să-i încurajăm să militeze pentru excluderea totală a acestui tip de suferinţe în viitor.

Gândurile noastre se îndreaptă şi către comunitatea de evrei din Oradea şi Huedin care poartă încă în suflete răni adânci.

Director prof. Duma Elena, prof. Mezea Andrada și Hodis Nicoleta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !