„Să facem, abia apoi să cerem”

11Comentarii
„Să facem, abia apoi să cerem”
ORADEA – Pe Calea Aradului se lucrează. După ce şantierul fusese inaugurat oficial la începutul lunii februarie, acuma începe să se vadă structura de bază a primului bloc ce va fi ridicat în cadrul Cartierul Luceafărul.

Patronul anteprenorului Selina Invest, Beniamin Rus, spune că structura de rezistenţă a imobilului va fi gata până în luna noiembrie a acestui an. Acesta este prevăzut cu parcare subterană şi zece etaje, plus parterul. Rus preconizează ridicarea structurii de beton în acest an şi pentru cele şase blocuri îngemănate, de la frontul de stradă cu Calea Aradului. Planurile Selina includ realizarea structurii de rezistenţă pentru 800 de apartamente din totalul de 1.800 proiectate pe Calea Aradului, până la finele anului.

Circa 70 de muncitori, fierari-betonişti şi dulgheri, lucrează acum pe şantier. Cei de la Selina spun că în această fază a şantierului nici nu e nevoie de mai mulţi muncitori. „La finisaje va fi nevoie de oameni mulţi. Însă avem 1.000 de angajaţi la nivelul întregului grup de firme şi nu cred că vom avea probleme în ceea ce priveşte mâna de lucru”, crede Beniamin Rus. Acţionarul majoritar de la Selina-Trameco ne-a dezvăluit că s-a confruntat deja cu mici probleme tehnice, pânza freatică fiind mai sus decât de aştepta. Astfel, parterul blocurilor va fi mai sus cu câteva zeci de centimetri.

Posibilităţi multiple

Întrebarea care îi frământă pe toţi cei care s-au înscris pe listele Consiliului Judeţean: preţul. Contructorul Rus mărturiseşte că, la această oră nimeni din grupul său de firme nu cunoaşte preţurile la care vor fi vândute apartamentele: „Vrem ca prima dată să arătăm ce facem, şi abia apoi să cerem”. În acelaşi timp însă, Rus anunţă că are în vedere posibilitatea realizării blocurilor la 4-5 standarde de calitate diferite.

„Vom putea face şi blocuri populare. Eu voi pleda pentru cele mai bune materiale, însă va depinde şi de bugetului omului. Sper să se aleagă calitatea, pentru că acum pe piaţă se dă impresia că e calitate, şi în realitate nu e. Vom aduce materialele din Vest, pentru că diferenţa o va face finisajul”, susţine Beniamin Rus, adăugând că el va putea face apartamente şi la 600-700 euro, şi la 1.500 de euro.

De altfel, patronul Selina a pus accent şi pe libertatea mare de personalizare a apartamentului, în afară de stâlpii de rezistenţă ai clădirilor, din fier-beton, viitorii proprietari putând jongla cu pereţii interiori după bunul plan, lucru care poate fi lesne de observat pe planşele de lucru celor de la Selina. De altfel, în virtutea acestui fapt, într-un bloc vor putea fi cumpărate atât apartamente cu o cameră, cu dimensiuni de până la 30 de metri pătraţi spaţiu util, cât şi apartamente extrem de preţioase, cu trei-patru camere, de peste 100 de metri pătraţi.

Călin Corpaş11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor