Să nu ne uităm istoria!

2Comentarii
Să nu ne uităm istoria!
REŞIŢA – Aflat în prezenţa elevilor din clasa a III-a B a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 7, la secţia de cărţi pentru copii, directorul Bibliotecii, Nicolae Sârbu, a povestit despre Cuza şi Unire. La rândul lor, cei mici au realizat un program deosebit.

Aşa cum a remarcat învăţătoarea Adina Bujoru, aceste activităţi, realizate de ei şi pentru ei, le vor rămâne în suflet. „Sunt importante drapelul, Cuza şi Unirea. Sunt ale noastre şi aţi arătat că ştiţi să le preţuiţi“, a spus Sârbu, vădit impresionat de hora pe care au făcut-o copiii, printre rafturile de cărţi.

Unirea – vis împlinit

Cu prilejul zilei de 24 ianuarie, la Caransebeş s-a dorit organizarea unei manifestări care să iasă din tiparele obişnuite pentru astfel de evenimente. Sub genericul „Unirea – vis împlinit“, în organizarea Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă, a Casei de Cultură şi a Episcopiei Caransebeşului, s-au derulat o serie de acţiuni.

Elevi de la toate liceele din municipiu au participat la concursul „Cuza-Vodă şi Unirea“, moment urmat de expoziţia foto-documentară „Ideea de unitate în documentele vremii“. Evenimentul a mai inclus şi un minirecital susţinut de corul Seminarului Teologic „Ion Popasu“, dirijat de prof. univ. dr. Dumitru Jompan.

Idealurile Unirii
La Muzeul Banatului Montan, elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 au ilustrat momentele Unirii prin postere şi au realizat o scenetă. Prin acţiunile lor, ei au dovedit că sunt în stare să ducă mai departe idealurile Unirii. Pe feţele lor s-a putut citi emoţia produsă de acest eveniment, emoţie care s-a transmis şi celor prezenţi.

Oana Copocean
Iulius Pîrvu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor