Sa nu va ia foc casa

De Otilia Șandor
Bradul poate fi pericol
Bradul poate fi pericol
Pompierii bihoreni oferă, în prag de sărbători sfaturi utile pentru ca Naşterea Mântuitorului şi cumpăna dintre ani să fie petrecute cu bucurie, fără incidente nedorite.

Pompierii spun că e bine ca bradul de Crăciun să fie cumpărat chiar înainte de Crăciun şi se poate păstra într-un vas cu apă, la aer liber. Bradul trebuie fixat în condiţii de siguranţă, fără să fie pericol de răsturnare chiar accidentală. Instalaţia de brad trebuie verificată înainte de a fi montată şi nu dacă are defecţiuni, nu trebuie să i se facă reparaţii improvizate.

 Departe de căldură

Bradul nu trebuie amplasat lângă surse de căldură deschise (radiatoare, aragaze, reşouri, etc.), sau lângă mobilă. Lumânările şi artificiile aprinse trebuie să fie fixate cât mai bine, ca să nu cadă şi să producă vreun incendiu. Codiţele de la artificiile pentru brad se pot încălzi şi dacă se iau în mână, pot produce arsuri persoanei respective care o poate arunca instantaneu şi apare pericol de incendiere a mobilei covoarelor etc. Este bine ca podoabele inflamabile să nu se pună pe brad, iar în familiile cu copii, chibriturile şi brichetele trebuie ţinute şi de Crăciun la locuri sigure.

La plecarea din casă sau peste noapte, bradul nu trebuie lăsat cu lumânări şi artificii aprinse, instalaţii electrice de împodobire în funcţiune.

Pompierii informează că un brad de Crăciun instalat în casă şi împodobit cu accesoriile tradiţionale, poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut. În acest caz nefericit, bradul trebuie acoperit cât mai urgent cu o pătură udă, pentru a stinge focul.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !