Să o bage pe viaţă la puşcărie

Reactualizat la:
2Comentarii
Să o bage pe viaţă la puşcărie
Steliana Chisăr, o bătrână de 77 de ani, din Vânători-Mehedinţi, vrea să-şi vadă fiica la puşcărie.

Este vorba de educatoarea Marcela Chisăr care şi-a lovit fiul cu securea în cap de mai multe ori de necaz că nu-i dă bani de băutură. Acum bătrânica se roagă pentru sănătatea nepotului care a supravieţuit miraculos, deoarece Laurenţiu este cel care o îngrijea.

Laurenţiu Tătaru, adolescentul de 16 ani, lovit de mama sa de 7 ori cu securea în cap în timp ce dormea, nu a cunoscut niciodată dragostea părintească. Sătenii povestesc că Marcela Chisăr îl certa tot timpul, iar tatăl l-a abandonat de mic. Singura fiinţă care îl iubeşte din tot sufletul, care l-a crescut şi care s-a consumat enorm în aceste zile, este bunica lui, Steliana Chisăr.

Bătrâna, paralizată la pat de mai bine de doi ani, ne-a povestit cu lacrimi în ochi că, din cauza problemelor de sănătate, nu i-a putut sări în ajutor lui Laurenţiu în acea cumplită noapte, când fiica ei, Marcela, l-a hăcuit cu securea.

În schimb a auzit şi a văzut câte ceva din camera cealaltă, în care se afla. A ţipat cu glasul ei stins după ajutor şi a implorat-o pe Marcela să nu-l omoare. Aceasta nu a ascultat-o deloc, ba din contră, potrivit spuselor bătrânei, a venit şi i-a astupat gura, să nu audă vecinii.

Nepotul îşi îngrijea zilnic bunica

“Băuse, era moartă de beată şi ţipa la el să-i dea bani, să-i dea bani! După ce l-a lovit cu securea, copilul mi-a şoptit că l-a omorât criminala. Eu nu puteam să mă scol să-l ajut! El era ameţit şi nu putea să meargă după ajutor. S-o băgaţi pe viaţă la puşcărie pe criminala asta, că mi-e frică să nu mă taie şi pe mine! Să n-o mai văd pe aici!”, ne-a povestit plângând Steliana Chisăr.

“Laurenţiu îmi aducea salam, pâine moale. De toate cumpăra în casă când lua alocaţia şi bursa de la liceu. Maică-sa, foto stânga, mă ţinea mai mult nemâncată. Ascundea mâncarea de mine! Ea bea, mânca şi când venea copilul de la şcoală îl lua la ceartă. Pe Laurenţiu îl iubesc, că l-am crescut de mic. Tata lui nici nu-l cunoaşte, l-a părăsit de când era bebeluş! Laurenţiu făcea toate muncile în gospodărie. Mă rog la Dumnezeu să se facă sănătos şi să vină acasă de la spital!” ne-a mai spus bătrânica.

În spitalul din Craiova, băiatul revine la viaţă

Înainte să fie lovit cu toporul de mama beţivă, Laurenţiu a fost rugat de directorul liceului să stea la internat, ca să nu mai facă naveta 4 km. Băiatul, foto dreapta, a refuzat pe motiv că trebuie să aibă grijă de bunică. A scăpat printr-o minune dumnezeiască! Putea să moară, nu de la răni, ci de la cât sânge a pierdut timp de 15 ore!

Colegii lui Laurenţiu au hotărât, alături de profesori, să-l ajute cu tot ce pot pentru ca acesta să ia viaţa de la început. În spitalul din Craiova, adolescentul începe să îşi revină. O femeie, impresionată de cele citite despre drama lui, i-a adus o plasă de mâncare şi o pereche de papuci.

Colegii de la liceu strâng bani pentru Laurenţiu

Elevii liceului Cujmir, foto stânga, s-au hotărât să strângă bani pentru prietenul lor aflat la ananghie şi nu e exclus să-l viziteze la spital, dacă medicul neurolog de la spitalul Craiova le permite. “Mă rog pentru binele lui şi îi transmit multă sănătate. E un băiat cu un suflet extraordinar”, ne-a declarat colegul său de bancă, Eugen Mihăiţă Raicu.

“Am pus câte 100.000 de lei vechi să-l ajutăm. Să te faci bine, Laurenţiu!”, îi transmite alt coleg, Adrian Cepoi. Directorul liceului, Ion Iacob, spune că, în urmă cu ceva timp, Marcela Chisăr a anunţat că-l va omorî pe Laurenţiu.

“Venea toată ziua la şcoală şi spunea să-l ducem la şcoala de corecţie, că are anturaje dubioase, vinde din casă şi că bea. I-am spus că nu pot face asta, deoarece nici un profesor, foto dreapta, nu s-a plâns de comportamentul lui şi că la şcoală e cuminte. Am fost cu poliţistul la ei acasă, am rămas surprinşi de ordinea lucrurilor din curte şi din casă”.

Sursa: Click.ro2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor