SA pentru FC Bihor

2Comentarii
SA pentru FC Bihor
Lipsa de interes a potenţialilor cumpărători ai clubului fotbalistic fanion al judeţului, FC Bihor, le dă idei unor oameni a căror dragoste faţă de fotbal este dublată şi de iniţiativă. Preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian, susţine că este pe punctul de a demara o acţiune de o anvergură fără precedent la nivel naţional.

Este vorba despre înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni, la care sunt invitaţi să participe toţi bihorenii iubitori de fotbal, şi care ar urma să se asocieze cu actualii patroni ai echipei, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Pornind de la exemplul unor mari cluburi europene, Barcelona sau Real Madrid, care au zeci de mii de acţionari, Lucian îşi doreşte să sensibilizeze toţi iubitorii bihoreni ai sportului rege în jurul FC Bihor.

200 de euro/acţiune

„La începutul anilor ’90 am avut o încercare de acest gen, la finalul căreia am strâns 430.000 de dolari, deci am experienţa strângerii de fonduri pentru fotbal. Învăţând din greşelile pe care le-am făcut atunci, am curajul să cred că de data aceasta vom reuşi să salvăm echipa de tradiţie a bihorenilor şi să o transformăm într-un club profesionist, pe care oamenii acestui judeţ să îl simtă cu adevărat că le aparţine”, spune preşedintele FPB.

În ceea ce priveşte detaliile acestei iniţiative, el spune că este vorba despre acţiuni a câte 200 de euro bucata, achiziţionarea lor şi verificarea financiară a sumelor adunate fiind extrem de transparentă pentru toţi acţionarii, urmând ca Adunarea Generală a Acţionarilor să desemneze cine va conduce această structură.

Minim 5000 de acţionari

În opinia lui Lucian, în condiţiile actuale este evident că nu se doreşte vânzarea clubului şi că doar lipsa de rezultate şi cheltuielile mari îi determină pe patronii echipei să anunţe intenţia de a vinde clubul. „Spun asta pentru că am participat, în calitate de reprezentant al unui grup de oameni de afaceri interesaţi de club, iar atitudinea celor responsabili a fost una zeflemitoare. În momentul în care discuţia ajungea la datorii la stat şi contracte ale jucătorilor, priveau în alte direcţii”, afirmă Lucian.

Pentru că, potrivit aprecierilor sale, pentru a porni munca de „profesionalizare” a echipei ar fi nevoie de o sumă minimă de un milion de euro, Ioan Lucian consideră că ar fi nevoie de un număr de cel puţin 5000 de acţionari.
Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor