„Să revigorăm sportul de masă”

1Comentariu
Sorin Buhaş, Gavrilă Ghilea şi Gheorghe Frenţ
Sorin Buhaş, Gavrilă Ghilea şi Gheorghe Frenţ
Sorin Dacian Buhaş a fost instalat miercuri în postul de director coordonator al DSJ Bihor.

La sediul DSJ Bihor a avut loc miercuri festivitatea de instalare oficială în funcţie a directorilor coordonatori ai DSJ Bihor şi CS Crişul, Sorin Dacian Buhaş, respectiv Gheorghe Titi Frenţ. Prefectul Gavrilă Ghilea a dat citire ordinelor de numire în post a celor doi directori, emis de MTS.„Mi-a fost greu să decid cine este mai bun între domnii Bungău şi Buhaş. Fără îndoială, domnul Bungău a făcut lucruri foarte bune, pentru care trebuie să îi mulţumim. Am convingerea că domnul Buhaş va face lucruri cel puţin la fel de bune şi va da un nou impuls direcţiei, prin tinereţea sa. Prefectura şi eu personal îi vom acorda tot sprijinul de care are nevoie pentru sportul bihorean. În ceea ce-l priveşte pe domnul Frenţ, în cazul său este vorba de o continuitate”, a spus prefectul Ghilea.

Competiţii juvenile

În continuare, noul director al DSJ Bihor, Sorin Buhaş, a oferit amănunte despre proiectul său managerial. Acesta urmează să fie axat pe trei direcţii principale: sportul de performanţă, sportul de masă, respectiv sportul pentru persoane cu dizabilităţi. „Prioritatea mea principală va fi sportul de masă, axat pe populaţia şcolară. Doresc să am o abordare deosebită a acestei direcţii. Din datele statistice rezultă că 40 la sută din populaţia şcolară este bolnavă, suferind de boli de nutriţie sau de deformări ale coloanei, fapt deosebit de alarmant. Intenţionez să punem bazele unor competiţii sportive şcolare în întreg judeţul la ramurile sportive care se regăsesc la nivel de seniori: handbal, fotbal, baschet, polo, judo, înot etc. Sportul de masă trebuie să constituie o bază de selecţie pentru sportul de performanţă. Pentru acest program de competiţii va trebui să stimulăm profesorii de educaţie fizică din şcoli şi să avem o colaborare mult mai bună cu Inspectoratul Şcolar”, a spus Sorin Buhaş. Noul director afirmă că va întări de asemenea relaţia cu cluburile sportive. „Am fost coleg de facultate cu directorii Clubului Sportiv Municipal şi al Clubului Crişul. Este de la sine înţeles că vom avea o colaborare foarte bună, în interesul sportului bihorean”, a conchis Buhaş.

CARTE DE VIZITĂ

Sorin Buhaş

Născut la Oradea, la 20 mai 1972

Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică, Universitatea din Oradea, în 2004

Master în management educaţional în 2005

Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Universitatea „Avram Iancu” din Alba Iulia, în 2008

Este de 15 ani antrenor de fotbal, licenţă categoria B

Profesor la LPS Bihorul

Director al Fundaţiei Sportul Bihorean

Membru fondator al CS Municipal Oradea

 

Gavril Nutiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor