Sa scada preturile din proiecte!

2Comentarii
Sa scada preturile din proiecte!
Primăria atenţionează firmele de proiectare din Oradea să scadă cu 25% preţurile din proiectele pentru lucrările al căror beneficiar este Municipalitatea.

„Apreciind că această situaţie este un efect al starii economice generale şi al unei politici corecte de achiziţii publice a Primariei Oradea, considerăm că această reducere va apropia valorile proiectate de valorile real executate” susţine primarul Ilie Bolojan.

Aceste măsuri sunt necesare datorită faptului că, faţă de valorile din studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice de execuţie, lucrările finalizate la nivelul Oradiei, cu note de comandă suplimentare cu tot, au valori situate între 50-60% din valoarea de proiectare. Un exemplu elocvent este achiziţia reabilitării Liceului Teologic Lorantffy Zsuzsanna, care s-a contractat la 29 % din preţul de proiectare.

Toate instituţiile subordonate Consiliului Local, care vor organiza proceduri de achiziţii directe cu o valoare mai mare de 1 000 euro cu TVA inclus şi până la 15 000 euro fără TVA, vor publica o invitaţie de participare pe site-ul sau pe site-ul propriu, pentru depunerea ofertelor din partea firmelor interesate. Măsura s-a instituit cu scopul unei mai mari transparenţe, susţin reprezentanţii Municipalităţii.

C.GH.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor