Sabău: „Simt că am fost nedreptăţiţi”

De Teodor Biriş
3Comentarii
Sabău: „Simt că am fost nedreptăţiţi”
AJF Bihor demontează acuzele venite dinspre CS Diosig: „Greşeala clubului”.

CS Diosig Bihardioszeg a realizat scorul primei etape din Liga 4 cu acel 10-2 administrat echipei Locadin Ţeţchea. Din cauza faptului că a folosit un jucător aflat în stare de suspendare, Diosigul a primit decizie de 0-3 la „masa verde”. Paradoxal, Sebastian Zadori, jucătorul suspendat, fusese eliminat tocmai în ultima etapă într-un meci în care CS Diosig a jucat în deplasare la FC Hidişel, echipa de atunci a fotbalistului.

„Simt că am fost nedreptăţiţi de decizia luată de comisia AJF Bihor, care ne-a luat punctele. Am transferat 4 jucători de la FC Hidişel, iar când am fost programaţi la vizita medicală aveam nevoie de legitimaţii. Trei le-au avut, Zadori mi-a spus că a lui e la AJF (n.r. – Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor). Am cerut de la AJF carnetul într-o zi când era mare îmbulzeală şi toţi erau pe capul secretarului Peti Boroş. Mi-a dat carnetul fără să-mi spună că jucătorul este suspendat sau să-mi ceară să plătesc penalitatea de 50 de lei. Nici le meci, la care tot domnul Boroş a fost observator de joc, nu mi s-a adus aminte că am avea un jucător suspendat”, a declarat Constantin Sabău, preşedinte la CS Diosig, într-o conferinţă de presă.

Sabău consideră că vina este comună, dar înclină balanţa spre AJF. „Nu trebuia să-mi dea carnetul, sau să-mi fi cerut să-l aduc înapoi. Nu s-ar fi întâmplat nimic. Ba mai mult, nu l-am putut folosi pe Zadori nici în etapa a doua, cu FC Universitatea, când am fi avut mare nevoie de el. Probabil avem şi noi vină, dar 75% aparţine AJF-ului. Chiar dacă procentele ar fi 50%-50%, tot nu mi se pare normal ca doar noi să plătim cu punctele”.

Greşeala clubului

Preşedintele AJF, Valer Vancea, consideră cazul simplu. „AJF Bihor nu are de ce să plătească pentru greşeli care aparţin clubului. Un conducător de club, în momentul în care legitimează jucători noi, ştie sau ar trebui să ştie să ceară evidenţa cartonaşelor. În cazul de faţă, AJF, în ultimul Buletin Informativ al sezonului trecut, a înştiinţat care au fost sancţiunile după ultima etapă”, spune Vancea.

Şeful AJF a precizat că Zadori nu putea evolua în jocul cu FC Universitatea întrucât nu şi-a ispăşit suspendarea, conform regulamentului. Cu ocazia fiecărui Buletin Informativ, AJF înştiinţează cluburile că răspund pentru evidenţa cartonaşelor.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor