Sabotaţi de CNADR!

De Veronica Bursaşiu
Sabotaţi de CNADR!
Aceasta este concluzia mediului de afaceri din Bihor şi Cluj după ce a analizat situaţia infrastructurii rutiere.

UNPR şi FPB continuă demersurile pentru a atrage atenţia autorităţilor de la Bucureşti asupra stării deplorabile a infrastructurii rutiere din judeţul Bihor.

Au fost prezenţi împreună cu media locală şi centrală pe şantierele abandonate ale Autostrăzii Transilvania din Bihor şi Cluj.

Au atras atenţia asupra stării jalnice a DN 76 Oradea- Deva. Au argumentat poziţia lor prin care cereau demisia sau demiterea şefului CNADR prin prejudiciile pe care le aduce mediului de afaceri, economiei naţionale implicit o infrstructură rutieră aflată mereu în fayă de proiect.

Acum Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), Federaţia Patronilor Bihor (FPB)și Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj (APM) asociații patronale cu cea mai mare vechime din România se adresează direct premierului României printr-un memoriu.

Încă din capul locului cele trei organizaţii patronale arată că „au sprijinit şi sprijină în continuare orice efort de integrare europeană în ceea ce înseamnă infrastructura de transport, atât pe plan local cât și național.

De aceea, considerăm că demersurile autorităţilor şi ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (C.N.A.D.N.R.) de până acum sunt total insuficiente, ineficiente şinesincronizate cu perioada de timp pe care o traversăm, rezultatele demonstrând acest lucru.

După cum bine știți, mediul de business este cel mai interesat în realizarea infrastructurii de transport deoarece accesul facil (normal) spre/dinspre locurile de producţie este principalul motor de dezvoltare economică a zonei.

Turismul, mişcarea de bunuri, servicii şi capital uman în general au nevoie ca de aer de o infrastructură de transport economică, fiabilă, realizată lastandarde europene, care să nu greveze asupra competitivităţii agenţilor economici din România.

Pe scurt, în județul Bihor, Autostrada Transilvania nu există, iar DN 76, Oradea – Deva este pericol public, deoarece, pe tronsoane întregi, oamenii nu pot intra în propriile curți, iar perspectiva și speranța finalizării lucrărilor lipsește cu desăvârșire.

De asemenea s-a constatat că, după promisiuni repetate și neonorate privind execuția Autostrăzii A3 în județul Sălaj și Bihor,
pe tronsonul Gilău – Nădășel lucrările pulsează într-un ritm care, dacă se păstrează, va face ca acest tronson și celelalte ale Autostrăzii Transilvania, să nu fie inaugurate în acest deceniu”, se arată în memoriu.

Ineficienţi!

De aceea, considerăm că demersurile autorităţilor şi ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România sunt total insuficiente și ineficiente, cu privire strict la această Autostradă ce traversează și unește economic marile orașe din
Transilvania, unindu-le cu Capitala.

Nu condiţiile meteorologice, nu criza, nu banii sunt cauza principală a nerealizării la timp a lucrărilor, ci lipsa de atitudine, hotărâre și fermitate în gestionarea resurselor, a procedurilor și a relațiilor contractuale.

De aceea, nu putem trage decât una din concluziile: NU SE DOREȘTE, ceea ce considerăm a fi un sabotaj sau, mai grav, NU SE ŞTIE CUM, ceea ce se traduce prin incompetenţă, la nivelul C.N.A.D.N.R.

Din aceste considerente, după mai mulți ani de promisiuni deşarte, solicităm: demiterea conducerii C.N.A.D.N.R. pentru promisiuni contractuale repetateneonorate: realizarea infrastructurii rutiere în România să fie declarată prioritate 0 pentrustrategia de dezvoltare a țării, propunem Minsterului Transporturilor realizarea unui parteneriat la care să participe toate confederațiile patronale interesate de acest domeniu, parteneriat în care să ne putem aduce aportul la construirea infrastructurii rutiere românești.

Cu speranța că de data aceasta va exista o voință comună a tuturor factorilor implicați în realizarea unei infrastructuri adecvate în România, prin hotărârile pe care le veți lua, permiteți-mi domnule Prim-ministru, să vă transmit dovada întregii noastre considerații”, se arată în memoriul semnat de Ioan LUCIAN, preşedintele UNPR, Vasile Fonoage, vicepreşedinte FPB şi Augustin Feneşan, preşedintele APM Cluj.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !