Sacrificarea mieilor, in Piata Iosia

Reactualizat la:
Sacrificarea mieilor, in Piata Iosia
Mieii se vor sacrifica în Piata Iosia timp de zece zile, în perioada 13 – 23 aprilie.

Deşi anul acesta Paştele ortodox şi catolic se sărbătoresc în aceeaşi zi, 24 aprilie, orădenii vor putea achiziţiona miei şi înainte de Florii. RAPAS va deschide hala pentru sacrificarea mieilor din Piata Iosia Nord în perioada 13 – 23 aprilie.

„RAPAS pune la dispoziţia comercianţilor 250 mp de spaţiu în piaţă pentru construirea de ţarcuri. Acesta se adaugă la cei 168 mp din spaţiul halei de sacrificare. Regia mai pune la dispoziţia măcelarilor două asomatoare, robinete cu apă şi găleţi de plastic”, ne-a informat Florin Alexandru purtătorul de cuvânt al regiei.

Tarife şi servicii la miei

Măcelarii au obligaţia să aibă carnetele de sănătate vizate la zi, conform legii, să-şi aducă halate şi echipamente de protecţie necesare sacrificarii mieilor în condiţii de igienă şi legalitate. „Fiecare măcelar va avea un ecuson cu numărul de înregistrare. Numărul va fi trecut pe cartonaşele ce vor fi înmânate clienţilor pentru ca aceştia să aibă o mai bună identificare atât a măcelarului cât şi a propriului miel sacrificat. Prin aceasta se elimină orice încurcătură”, a precizat Florin Alexandru.

Tarifele practicate de RAPAS sunt cele aprobate de CA al regiei în 12.08.2010. Astfel ciobanii vor plăti pentru un miel adus la piaţă 10 lei/zi. Măcelarii vor plăti şi ei 63 de lei pe zi, iar firmele care doresc să achiziţioneze piei – 265 de lei/zi. Tarifele vor fi afişate la vedere în mai multe locuri pe hala de sacrificare a mieilor.

Programul de funcţionare al pieţei de miei, în cele zece zile menţionate va fi între orele 8:00 şi 20:00, mai puţin duminica, când piaţa este închisă.

D.B.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !