Şaguniştii citesc poveşti pentru cei mici

Şaguniştii i-au încurajat pe elevi să citească
Şaguniştii i-au încurajat pe elevi să citească
Şcolăreii de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” au ascultat poveşti în limba engleză.

Ludoteca secției pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene “Gheorghe Șincai” Bihor a găzduit, săptămâna trecută, prima ediție din acest an a Clubului de lectură în limbi străine pentru elevi din clasele primare – ediția în limba engleză.

Prof. Felicia Holhoș de la Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” din Oradea şi-a implicat doi dintre elevii săi (Hadade Sergiu – XII C- și Molnar Brigitta -XI B) în această activitate, în calitate de colaborator extern al acestui Club de lectură. Felicia Holhoş a fost însoţită de masterandul de la Facultatea de Litere Lavinia Pavel. Pentru elevii de la „Andrei Șaguna” este doilea an în care se implică în acest proiect cultural de voluntariat.

Competenţe de comunicare

Partenerii de lectură ai elevilor șaguniști au fost micii școlari din clasa a IV-a de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, însoțiți de prof. înv. primar Dorina Dumitrescu.

Clubul de lectură al Bibliotecii „Gheorghe Şincai” a intrat în al treilea an de activitate. Clubului se i se alătură în acest an şi Asociaţia pentru Promovarea Cooperării în Educaţie Oradea, care şi-a propus să asigure susţinerea activităţilor în spaţii neconvenţionale (spital, mall, centre sociale pentru copii) și va promova spiritul de voluntariat în rândul studenţilor şi elevilor participanţi la proiect.

„Elevii școlii noastre au arătat că posedă competențe de comunicare în limba engleză, au dovedit că sunt capabili să interacționeze cu diferite categorii sociale și profesionale – elevi din ciclul primar, studenți, profesori – și, nu în ultimul rând, s-au molipsit de energia partenerilor lor de lectură, colegii lor mai mici, pe care i-au încurajat și îndrumat să citească textul în limba engleză «The Gentle Cat»”, a informat prof. Răzvan Vonea, directorul Colegiului „Andrei Şaguna”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !