Sală plină la „Micul Prinţ”

Sală plină la „Micul Prinţ”
ORADEA – Orădenii amatori de cultură s-au adunat miercuri seara la Muzeul Ţării Crişurilor pentru un spectacol deosebit. „Ziua de azi intră în săptămâna fastă a Primăverii poeţilor, maniferstare europeană, francofonă în principiu.

De la începutul săptămânii, şi Oradea a fost pusă în faţa acestui eveniment deosebit. Pentru acest eveniment nu mai e nevoie de cuvinte, totul va fi spus de muzică”, a spus Ioan Moldovan, în deschiderea spectacolului.

Seara de miercuri nu a fost una a cuvintelor tipărite, ci a cuvintelor transpuse într-o ilustraţie muzicală. Prima audiţie a unei poveşti despre Micul Prinţ, de Ede Terényi, s-a bucurat de un deosebit succes, dacă luăm în considerare prezenţa numeroasă, sala plină de oaspeţi.

„Muzica mea face drumul cosmic al Micului prinţ. Este o lucrare de sine stătătoare care foloseşte drept punct de pornire zborul cosmic imaginar al lui Saint Exupery. Pentru prima dată în şirul creaţiei mele, nu am fixat instrumentele, lăsând liberă folosirea timbrelor instrumentale care se împletesc în jurul vocii cântate.

Cu fiecare ocazie, lucrarea mea are o altă culoare timbrală, o altă componenţă instrumentală. Acest lucru face posibil acea diversitate impresionistă care se naşte din inspiraţia momentului şi străluceşte de fiecare dată într-o altă culoare”, a precizat Ede Terényi, descriindu-şi opera.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !