Sala Polivalentă, pe terenul Pieţei Ocska

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
54Comentarii
Sala Polivalentă, pe terenul Pieţei Ocska
Piaţa de vechituri urmează să fie mutată peste Centură. Accesul va fi asigurat cu pasaje subterane.

Sala Polivalentă, aşa cum e proiectată acum, depăşeşte limita de înălţime permisă în imediata vecinătate a Aeroportului. Soluţia pe care s-a convenit cu Compania Naţională de Investiţii(CNI) este schimbarea amplasamentului, a anunţat primarul Ilie Bolojan.

Şase metri

Amplasamentul iniţial al sălii multifuncţionale se află la Centură, peste drum de Cartierul Europa, între fostul Tancodrom şi zona comecială. „Am avut un acord iniţial de la Autoritatea Aeronautică privind acest amplasament. Acum, după ce Aeroportul a fost modernizat şi sistemele de avertizare au fost montate, nivelul de înălţime a fost stabilit la 19 metri înălţime”, a declarat primarul. Ori sala este proiectată la o înălţime de 25 de metri. Acesta zice că s-au căutat variante pentru încadrarea în limita impusă – fie prin îngroparea parţială a clădiri, fie prin reducerea efectivă a înălţimii. „Am ajuns la concluzia finală că nu putem amplasa sala pe acel amplasament din cauza acestei noi tehnologii de la aeroport. Am luat decizia să mutăm amplasamentul sălii pe locul actualei Pieţei Obor, Ocska Piac”, spune edilul.

Subiectul se va afla pe odinea de zi a consilierilor locali convocaţi în şedinţă la finele acestei luni. „Vom vota hotărârea prin care să punem acest teren la dispoziţia Companiei Naţionale de Investiţii. Aici, nivelul de înălţime acceptat depăşeşte 30 de metri”, detaliază Bolojan. Astfel, sala va ocupa spaţiul limitat acum de căminele Univeristăţii de lângă sala de sport şi Auchan. Terenul disponibil e de peste 7 hectare: peste cinci hectare are piaţa şi încă 2,2 hectare mai are Primăria în zona Universităţii. Amprenta sălii multifuncţionale este de un hectar iar restul terenului va fi afecat amenajării de parcări şi spaţii verzi. Proiectul prevede un loc de parcare la 15 spectatori.

„Noul amplasament ne ajută, putem folosi locurile de parcare de la centrele comerciale, în plus, terenul este accesibil din mai multe direcţii şi este foarte aproape de spaţia de tramvai”, apreciază primarul.

Ocska, peste drum

Piaţa de vechituri a oraşului împreună cu cea de maşini vor fi mutate peste centură, pe locul destinat iniţial sălii polivalente. „Pentru aceasta va trebui să realizăm, cel mai probabil, treceri pietonale subterane”, spune Bolojan.

Ridicarea sălii ar putea începe pe sfârşitul acestui an sau la începutul anului viitor. Aceasta este prevăzută cu o capacitate de 5.000 de locuri, cu extindere la 7.000, pe gradene mobile. Bugetul aprobat prin Hotărâre de Guvern este de 22 milioane de euro.54Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor