Sala Sporturilor, la CL Oradea

5Comentarii
„Vom elabora, pentru anul viitor, un amplu program de reabilitare generală a sălii.” Petru Filip
„Vom elabora, pentru anul viitor, un amplu program de reabilitare generală a sălii.” Petru Filip
ORADEA – Edificiul a trecut în proprietatea Primăriei, prin HG, după şase ani de aşteptare. Sala Sporturilor „Antonio Alexe” a intrat, începând de miercuri, în proprietatea Consiliului Local Oradea.

Aflată în perioada post-revoluţionară în proprietatea Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS) şi în administrarea DSJ Bihor şi a CS Crişul, sala a fost considerată multă vreme drept cea mai bună din ţară.

Treptat, ea a intrat însă într-un proces de îmbătrânire, de uzură. Necesită lucrări urgente Fondurile alocate de conducerea fostului MTS, actuala ANS, au fost tot mai mici, din an în an. La ora actuală, Sala Sporturilor „Antonio Alexe” necesită lucrări de reparaţii şi recondiţionare, cele mai urgente fiind reabilitarea acoperişului şi a suprafeţei de joc.

Consiliul Local şi Primăria Oradea şi-au exprimat de ani de zile disponibilitatea de a prelua în proprietate sala, angajându-se să o întreţină în mod corespunzător. Din nefericire, a fost nevoie de şase ani de tergiversări şi promisiuni din partea ANS, până când transferul de proprietate a fost înfăptuit, prin Hotărâre de Guvern. În toată această perioadă, uzura sălii s-a accentuat.

Un complex modern „Este o veste bună, după nu mai puţin de şase ani de aşteptare şi vreo şapte proiecte de hotărâri de Guvern. Sper să mai avem timp în acest an să efectuăm primele lucrări de reparaţii, cele mai urgente. Vom elabora apoi, pentru anul viitor, un amplu program de reabilitare generală a sălii. Intenţionăm să creăm acolo o bază sportivă multiplă, care să cuprindă şi terenurile de tenis şi altele.

Sala Sporturilor trebuie să devină un complex sportiv modern, un omolog al Bazinului olimpic”, ne-a declarat primarul Petru Filip. Petruţ Drăgan, directorul CS Municipal, clubul ale cărui echipe folosesc cel mai mult sala, şi-a exprimat la rândul său satisfacţia pentru această decizie. „Dacă sala trecea mai demult în proprietatea oraşului, ea nu ar fi ajuns în situaţia în care se află acum. Mai bine însă mai târziu decât niciodată.

Consiliul Local va asigura o finanţare corespunzătoare pentru punerea la punct a sălii, pentru ca aceasta să redevină una dintre cele mai bune din ţară, aşa cum era în urmă cu două decenii”. De-a lungul anilor, Sala Sporturilor „Antonio Alexe” a găzduit competiţii sportive de primă mână la handbal, baschet, fotbal-tenis, gimnastică ritmică etc. Sala Sporturilor găzduieşte numeroase competiţii sportive.

Nutiu Gavril5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor