Salariaţii din sănătate ar putea avansa profesional doar prin concurs

1Comentariu
Salariaţii din sănătate ar putea avansa profesional doar prin concurs
Federaţia “Solidaritatea Sanitară” consideră că intenţia Ministerului Sănătăţii de a forţa salariaţii din sectorul sanitar să obţină gradele şi treptele profesionale prin concurs limitează posibilităţile de dezvoltare a carierei în sistem.

Potrivit reprezentanţilor federaţiei, în proiectul de Ordin care stabileşte criteriile privind angajarea şi promovarea în funcţii, grade şi trepte profesionale în unităţile sanitare publice din sectorul sanitar, este stabilit faptul că pentru obţinerea oricărui grad profesional sau pentru avansarea pe orice treaptă este necesar concursul pe post. Federaţia “Solidaritatea Sanitară” consideră că noile prevederi limitează în mod nepermis posibilităţile de dezvoltare a carierei profesionale în sistem.

“De asemenea, acest Ordin, pe care Ministerul Sănătăţii intenţionează să-l promoveze încălcând regulile dialogului social, încalcă prevederile Legii unice de salarizare stabilind condiţiile de vechime pentru avansare, în mod diferenţiat şi discriminatoriu pentru diferitele categorii profesionale din sistemul sanitar”, mai spun reprezentanţii Federaţiei.

Sindicaliştii îi cer ministrului Cseke Attila să respecte regulile dialogului social pentru toate actele normative ce privesc situaţia salariaţilor din sănătate, deoarece la întâlnirea pe care Federaţia “Solidaritatea Sanitară” a avut-o în urmă cu câteva zile cu reprezentanţii ministerului, aceştia nu au menţionat existenţa acestui proiect.

Sursa NewsIn1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor