Salarii de intelectuali

Salarii de intelectuali
Deva – Salariul minim pentru angajaţii cu studii superioare trebuie să fie, de la 1 ianuarie, de minimum 880 de lei a declarat, Ovidiu Jurca, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical.

„Pentru salariatul încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare, coeficientul de ierarhizare este 2. Astfel, salariatul trebuie să primească de două ori salariul minim negociat pe societate, care nu poate fi mai mic decât cel minim la nivel naţional, de 440 de lei. Ca aceste prevederi să se aplice depinde de cum va negocia sindicatul sau reprezentanţii salariaţilor cu patronii. Dacă pentru un post există nelămuriri privitoare la necesitatea de a avea studii superioare se poate consulta lista ocupaţiilor din România (standardele ocupaţionale)”, a explicat Jurca.

Contractul colectiv de muncă unic la nivel naţional este în curs de publicare în Monitorul Oficial. Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a declarat că noul contract de muncă unic la nivel naţional, pentru anii 2007-2011, a fost înregistrat la minister la 29 decembrie, data intrării în vigoare, prevederile urmând să se aplice de la 1 ianuarie.

Părerea oamenilor

„Cred că se pot aplica aceste reglementări. Suma nu reprezintă mare lucru. Problema este că nu toate firmele au sindicate să susţină angajaţii. Apoi sunt oameni care au studii, dar ca nivel de competenţă sunt depăşiţi de cei cu studii medii. Ori sunt firme în judeţ unde oameni cu facultate lucrează ca simplii muncitori”, susţine Roman din Deva. „Mi se pare corect ca patronul să plătească aceşti bani. O facultate nu se face uşor. Implică multe cheltuieli”, spune Radu din Deva.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !