Salarii mai mici pentru profesorii fara performanta

5Comentarii
Salarii mai mici pentru profesorii fara performanta
13 cadre didactice de la Universitatea din Oradea au fost penalizate cu 5% la salariu, timp de o lună.

Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a propus sanctionarea a 17 cadre didactice care au obţinut punctaj mic la evaluarea individuală. Iniţial, rectorul Cornel Antal a propus diminuarea cu 15% a salariului pe o perioadă de şase luni. Acest lucru nu a fost acceptat de Comisia de Cercetare Disciplinară a Universităţii din Oradea, care a invocat diminuarea salarială la care sunt supuşi, în această perioadă, bugetarii.

Sancţiuni

„La evaluare s-a ţinut cont de cinci criterii: activitatea didactică, activitatea de cercetare, prestigiul academic, relaţia cu studenţii şi relaţia cu comunitatea academică. Cele 17 cadre didactice identificate au obţinut un punctaj sub cel mai mic nivel acceptat. Din cele 17 cadre didactice care au obţinut sub 60 de puncte la evaluare, doar 13 au fost analizate şi sancţionate. Aceasta pentru că un cadru didactic şi-a dat demisia, două şi-au pierdut calitatea de titulari, pentru că le-a expirat contractul de muncă şi au plecat din învăţământ, iar un alt cadru didactic a avut o activitate de doar câteva luni în anul universitar care a trecut şi nu a putut fi comparat cu ceilalţi profesori. Comisia de Disciplină a propus Senatului Universităţii diminuarea cu doar 5% a salariului, timp de o lună şi nu cu 15% pe şase luni, aşa cum am propus eu. Anul viitor sancţiunile vor fi mai mari”, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Antal.

Potrivit acestuia, cadrele didactice au fost sancţionate pentru că „indicatorul de calitate al Universităţii scade din cauza profesorilor fără performanţe”. Măsura este – potrivit rectorului, un semnal pentru ca profesorii să-şi îmbunătăţească activitatea didactică.

C.D.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor