Salarii majorate cu până la 15% pentru peste 28.000 de învăţători şi educatori

2Comentarii
Salarii majorate cu până la 15% pentru peste 28.000 de învăţători şi educatori
Peste 28.000 de învăţători şi educatori vor beneficia de majorări salariale de până la 15%, în funcţie de vechime, datorită unui ordin al Ministerului Educaţiei ce permite absolvenţilor de licee pedagogice cu studii superioare că ocupe funcţia de profesor în ciclul primar.

Anunţul privind creşterile salariale a fost făcut de secretarul de stat Cătălin Baba, la sfârşitul discuţiillor de marţi cu reprezentanţii sindicatelor. “În acest moment, ei pot fi încadraţi ca şi cadre didactice cu studii superioare. În total, suma alocată pentru aceste majorări este de circa 80 de milioane de lei, care se vor acorda din ianuarie 2010. Există deja note elaborate în interiorul ministerului, care au fost transmise inspectoratelor pentru a şti cum se fac încadrările”, a explicat Baba.

Altfel spus, un cadru didactic încadrat ca învăţător sau educator poate ocupa de acum funcţia de profesor dacă între timp a devenit absolvent de studii superioare.

“Majorările vor fi între 2 şi 15 procente, după vechime, şi trebuie plătite începând cu salariul pe ianuarie 2010”, a precizat, pentru NewsIn, secretarul general al al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop.

În rest, sindicaliştii din învăţământ s-au arătat dezamăgiţi de rezultatul discuţiilor purtate marţi cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, afirmând că au primit răspunsuri “evazive şi nelămuritoare” la problemele care au făcut obiectul întâlnirii, potrivit liderului Federaţiei “Alma Mater”, Anton Hadăr.

“Nu am primit răspunsuri mulţumitoare la niciuna dintre probleme. Despre cel de-al 13-lea salariu pe 2009, ni s-a răspuns doar că există intenţia ca acesta să fie plătit. În privinţa sporului de doctorat pentru profesorii din preuniversitar, ministerul nu vrea, din câte se pare, să facă niciun demers, iar despre Legea educaţiei ni s-a spus că o vom primi atunci când va fi gata”, a declarat Hadăr, la sfârşitul discuţiilor care au avut loc la sediul ministerului.

Sursa: Newsin2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor