Salarii mărite la şefii regiilor

50Comentarii
Salarii mărite la şefii regiilor
ORADEA – Consiliul Local Oradea urmează să voteze mărirea salariilor la managerii CAO, OTL, RAPAS şi CET.

O comisie desemnată de Consiliul Local pentru a stabili salariile directorilor în funcţie de responsabilitatea pe care o implică munca acestora a decis că directorul Electrocentrale Oradea (CET) câştiga mai puţin decât merită. Aceasta deşi primarul Bolojan a formulat repetat critici la adresa managementului de la CET, în speţă pentru investiţiile în cazane pe gaz sau porumb. Chiar şi aşa, comisia condusă de primarul Ilie Bolojan a propus deliberativului local majorarea salariului directorului CET, Dragoş Gligor, până la cel al fostului director al OTL, adică de la 6.600 lei la 7.800 lei. Directorul Companiei de Apă Oradea (CAO), Florin Moraru, este cel mai bine plătit manager de regie din subordinea Primăriei cu un salar brut lunar de 11.040 lei. Cel mai mic salariu îl are directorul RAPAS, Romulus Cosma, care câştigă 7.020 lei.

Însă la conferinţa de presă de prezentare a noului director Cosma şi de anunţare a reorganizării RAPAS în societate comercială, viceprimarul Biro Rozalia a precizat că salariul lui Romulus Cosma va fi în funcţie cu plusurile şi minusurile din managementul RAPAS.

Şi consilierul local Ovidiu Mureşan, membru în comisia de stabilire a salariilor şefilor de regii, anunţă că majorarea va fi corelată cu importanţa activităţii prestate. „Salariile vor fi stabilite pe baza unor indicatori privind performanţa economico-financiară a regiei şi performanţa managerială”, anticipează Ovidiu Mureşan.
Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, directorii au dreptul la o sumă fixă egală cu salariul unui subsecretar de stat (5.600 lei) şi o sumă variabilă care este stabilită de consiliile locale.

Cristian Horgoş50Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor