Salarii mici în construcţii

Numărul celor care muncesc în judeţul Bihor este într-o continuă scădere. Conform informaţiilor oferite de Direcţia Judeţeană de Statistrică Bihor efectivul de salariaţi la nivelul judeţului la sfârşitul lunii iunie a fost de 165.133 persoane, în scădere cu 1.074 salariaţi faţă de efectivul înregistrat la sfârşitul lunii mai.

Câştigul salarial mediu brut în cursul lunii iunie a fost de 1.485 lei per persoană, cu 0,40% mai mic faţă de câştigul salarial mediu brut înregistrat în luna precedentă”, a precizat Bekesi Csaba, directorul coordonator adjunct al Direcţiei Judeţene de Statistică Bihor. Câştiguri salariale medii brute peste media judeţului au realizat salariaţii din servicii şi anume 1.591 lei, în vreme ce salarii sub media pe judeţ au realizat salariaţii din agricultură, vânătoare, silvicultură şi piscicultură precum şi cei din industrie şi construcţii – 1.334 lei.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu net, în judeţ în luna iunie a fost de 1.086 lei per persoană, cu 0,46% mai mic decât luna anterioară.

Şomeri mai mulţi

Criza şi-a făcut tot mai simţită prezenţa şi pe piaţa muncii. Rata şomajului în judeţul Bihor a ajuns la 4,6%. Potrivit statisticilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor, numărul total de şomeri la data de 31 iulie era de 12.841  în creştere faţă de luna trecută când erau înregistraţi 11.968. Această rată a şomajului plasează Bihorul totuşi pe un loc cinci pe ţară.

Din totalul şomerilor 7.058 beneficază de indemnizaţie de şomaj. În luna iulie a acestui an, rata şomajului feminin era de 4%. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Bihor, peste 50% din totalul şomerilor sunt bărbaţi.

Simona Albinaru

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !