Salariu de 2,941 lei/oră

Salariu de 2,941 lei/oră
ORADEA - Cel mai mic salariu orar din România nu poate coborâ sub 2,941 de lei. Începând cu 1 ianuarie 2008, salariul minim brut pe ţară garantat în plată a fost stabilit la 500 de lei lunar, pentru un program complet de 170 de ore, asta însemnând 2,941 de lei/oră.

„Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”, a afirmat Liviu Lupea (foto) , inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

Începând cu 1 iulie 2008, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 540 de lei lunar, reprezentând 3,176 de lei/oră, în condiţiile realizării principalilor indicatori economici pe care este constituit bugetul de stat pe 2008, respectiv creşterea produsului intern brut, ţinta de inflaţie, precum şi nivelul productivităţii muncii.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !